מחקר של תנועת רגבים חושף היום (ב') את המוסך שמעלה על הכביש את מכוניות ה"משטובה", כלי רכב שבהם נוסעים פלסטינים רבים ומסכנים את עוברי הדרך בכבישי יהודה ושומרון. כלי רכב אלה נאסרים בעליה לכביש, אך למרות זאת, מגרטה ומוסך לא חוקיים שהוקמו לפני כמה שנים, דרומית לצומת עופרים בבנימין בסמוך למודיעין עילית, מעלים אותם לכביש מחדש.
המגרטה המזהמת ומוסך הרכבים הצמוד לה, נמצאים על שטחי C על אדמות סקר ותחת צו איסור בנייה צבאי. בעת האחרונה התבצעו במקום הרחבות, עבודות פיתוח ויצירת כביש עפר, כל זאת מטרים ספורים מהכביש הראשי, כך שנוצר מפגע סביבתי ותברואתי.
בתנועת רגבים פנו אמש במכתב למנהל האזרחי ולשר הביטחון יואב גלנט בדרישה להרוס את המבנה המסוכן ולפנות את הפלישה הלא חוקית לאדמות הסקר. "מדובר באתר היוצר מפגע תחבורתי חמור, זאת לצד סיכון חייהם של הנוסעים בכביש. ריבוי המגרטות ביו"ש הינו גורם מרכזי בתופעת ה"משטובות" – תופעה בעלת מאפיינים בטחוניים לאור הקשר המובהק בין שימוש במשטובות לבין פיגועים המתרחשים באזור, לרבות מספר פיגועי דריסה שהתרחשו במהלך מלחמת 'חרבות הברזל'. בנוסף ציינו ברגבים את "העבודה שסחר בלתי מורשה בגרוטאות וחלקי חילוף הוא מהגורמים העיקריים למכת גניבות הרכב הקיימת בתחומי מדינת ישראל מזה שנים רבות".
מאיר דויטש מנכ"ל רגבים אמר כי: "הבנייה הפלסטינית הלא חוקית, מטרים מהכביש הראשי היא סכנה ביטחונית ואסרטגית שנראה טרם הבינו במערכת הביטחון את השלכותיה על אף תרחיש השביעי באוקטובר. בנוסף, כלי המוות- משטבות, הם הבחירה המעודפת על המחבלים, זאת כדי להקשות על הזיהוי שלהם. כל רכב כזה שנוסע על הכביש הוא פצצה מתקתקת".
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ אמר: "בטחון מתחיל במשילות ובאכיפת החוק והסדר הציבורי נגד תעשיית העבריינות הערבית שמנצלת את אוזלת היד של גורמי האכיפה. הסלחנות הזו הופכת לאיום בטחוני ובטיחותי שגובה חיי אדם. כשהאכיפה מצד מדינת ישראל רפה ולא קיימת, זה כר פורה להפקרות בטחונית".
נציין כי ביום שישי האחרון, מחבל התקרב לכוח משטרה כשהוא מתחזה ללוחם מג"ב ונהג ברכב פסול לנהיגה מסוג זה. לפני מספר שבועות שוטרי מרחב שומרון בשת״פ שוטרי את"ן ש"י פעלו לתפיסת כלי רכב מסוג זה והורדתם מהכביש. במסגרת המבצע ניתן דגש לאכיפה כנגד משאיות הגרר המובילות את הרכבים הפסולים לשטחי יו"ש. במהלך המבצע נבדקו 95 גררים בחשד שהובילו רכבים פסולים, 12 מהם נתפסו והושבתו לתקופה של 30 יום וכנגד נהגיהם נפתחה חקירה. כמו כן, נתפסו 34 רכבים פסולים שהועברו לגריטה. בנוסף נרשמו 5 הזמנות לבתי משפט. מפקד מרחב שומרון, נצ"מ צחי שרעבי, אמר בסיכום המבצע: "כלי רכב אלו מהווים סכנה אמיתית לנוהגים בהם ולמשתמשי הדרך האחרים. רכבים אלו מעורבים לעיתים קרובות בתאונות דרכים, פשיעה פלילית ופח"ע, נמשיך לפעול במלא המרץ לאכיפה וצמצום התופעה".