מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר, פתח אתמול (ג') בקמפיין מימון המונים למימון הגנתו המשפטית, לאחר שהפרקליטות הודיעה לו שלשום על כוונתה לבטל את הסכם עד המדינה שנחתם עמו. במסגרת הקמפיין, שנפתח לפני פחות מיממה, גויסו כבר כ-172 אלף שקלים.
הבוקר צייץ פילבר בחשבון הטווטר שלו: "התחלנו חזק, וצריך להגביר. המאבק הזה הוא בשם כולנו! תודה ל-1,195 התורמים הראשונים שעזרו לאסוף כבר את 150,610 ש"ח הראשונים. כנסו והצטרפו אליהם. אפילו סכום קטן כהזדהות".
בדף הקמפיין שכותרתו "תומכים בפילבר – נלחמים באכיפה בררנית" צוין כי "לפני שנתיים סיים פילבר את עדותו בבית המשפט, עדות שהייתה כולה אמת והתיישבה עם הראיות שהוצגו בפני השופטים, ועדויותיהם של עדים אחרים במשפט שהיו שותפים לעשייתו של פילבר במשרד התקשורת. אחרי 5 שנים של עינוי דין הודיעה הפרקליטות לפילבר שהיא מתכוונת להפר את ההסכם שחתמה איתו ולגרור אותו להליך משפטי ממושך, מתיש ויקר".
"המאבק המשפטי אליו יוצא פילבר בימים אלו הוא המאבק של כולנו, מאבק על מערכת משפט הוגנת, מאבק נגד אכיפה בררנית, מאבק נגד שימוש באמצעים משפטיים לאיום והפחדה. המאבק הזה עולה הרבה כסף, ובמאבק הזה חייבים לנצח. תרמו והיו שותפים למאבק התקשורתי, הציבורי והמשפטי באכיפה הבררנית", נאמר עוד בדברי ההסבר לקמפיין.
כאמור, שלשום הודיע פרקליט מחוז מיסוי וכלכלה, יהונתן תדמור, לעד המדינה שלמה פילבר על דעת היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה, על כוונה לבטל את הסכם עד המדינה שנערך עמו. על פי הודעת הפרקליטות, ההחלטה התקבלה "לאחר שהונחה בפניהם תשתית ראייתית המלמדת על הפרת הסכם עד המדינה מצידו". משמעות ההחלטה היא כי בסבירות גבוהה פילבר עשוי לעמוד לדין בגין החשדות שעלו נגדו במסגרת תיק "בזק".
כזכור, פילבר חתם על הסכם עד המדינה עם הפרקליטות ב-20 בפברואר 2018, לאחר שנעצר ונחקר בחשד לביצוע עבירות שונות במסגרת פרשת בזק. בין היתר נחשד פילבר שהעביר שלא כדין מסמכים פנימיים לבזק, ופעל במסגרת תפקידו כמנכ"ל משרד התקשורת על מנת לקדם אינטרסים עסקיים של החברה. במסגרת ההסכם, התחייב פילבר להעיד על ההנחיות שקיבל מראש הממשלה נתניהו בנוגע לטיפול בעסקיו של שאול אלוביץ' ובתמורה התחייבה הפרקליטות כי הוא יועמד רק לדין משמעתי. בנוסף התחייב פילבר במסגרת ההסכם להימנע לצמיתות מכל תפקיד בשירות הציבורי, ולהתלות לחמש שנים את רישיון עריכת הדין שלו.
בסופו של דבר העיד פילבר במשפט, אך לטענת הפרקליטות חרג בנושאים מהותיים מהדברים אותם מסר למשטרה במסגרת החקירה שלאחר ההסכם. כזכור, גם עדותו אודות "פגישת ההנחיה" הופרכה על ידי סנגורו של ראש הממשלה נתניהו, עו"ד בועז בן צור, אשר הראה כי זו לא יכלה להתקיים במועד שננקב בכתב האישום. בעדותו בבית המשפט, הסביר אז פילבר: "הסיבה שחתמתי על הסכם עד המדינה הייתה כי החוקרים טענו שהאופן שבו פעלתי מול בזק, בפגישות אישיות, זו הפרת אמונים. בשביל להפריך את זה הייתי צריך 3 מיליון שקל ולהפסיד שנתיים מהחיים. לא היה לי את זה".