צוות טיפול נמרץ כללי במרכז הרפואי הדסה הר הצופים קיבל לטיפול הבוקר (ד') אדם שלדבריהם מזוהה כמחבל נוח'בה, ממרצחי חמאס שהשתתפו בטבח שמחת תורה ביישובי עוטף עזה. צוות המחלקה סירב לטפל בו, ולטענתם, מנהלת בית החולים מחייבת אותם לעשות זאת על אף רתיעתם וסלידתם האידיאולוגית. חוסר האונים והבלבול של העובדים הביא אותם לדון בנושא בקבוצות הפנימיות בניסיון למצוא פתרון שיישב את הקונפליקט.
הדבר נודע לפעילי ימין ממעלה אדומים ובאמצעות קבוצות הווטסאפ הם מתכננים לארגן היום הפגנת מחאה מול בית החולים: "ושוב מחבל נוחבה הגיע לבית החולים הר הצופים, הצוות לא מעוניין לטפל בו אבל מנהל בית החולים אישר את הטרלול הזה. כרגע אנשים בדרך לשם לדרוש שיזרקו אותו מבית החולים. יש לנו זיכרון קצר? לא מטפלים ברוצחים!"
המפגינים שהגיעו להר הצופים מספרים כי כוחות מג"ב נמצאים במקום. בית החולים גם סגר את הכניסה למחלקת טיפול נמרץ וכיסה את הדלת עם דגל ישראל באופן שלא ניתן לראות מה קורה בפנים.

לדברי אנשי הטיפול במוסד הרפואי, הסוגיה נדרשה כבר בתחילת המלחמה, אז הובא להדסה עין כרם מחבל נוח'בה והצוות הרפואי סירב לטפל בו. הנהלת בית החולים איימה על האחות שסירבה לכך בשימוע, אך לבסוף העניין הסתיים בהשעייה בת מספר ימים בלבד. אלא שהדסה אינו היחיד. בינואר השנה פורסם כי 25 מחבלים שנתפסו בחיים מאז ה-7 באוקטובר טופלו בבתי חולים, חלקם לצד לוחמי צה"ל שנפצעו בעזה. ההתנגדות לטיפול בהם התעוררה לא רק מצד הצוותים הרפואיים, אלא גם מצד המטופלים האחרים ובני משפחותיהם. משרד הבריאות הוציא אז הצהרה לפיה לצוות מותר לסרב לטפל במחבלים בעת המלחמה. לצורך כך, הודיע משרד הבריאות כי יוקמו מתקני אשפוז צבאיים ייעודיים בדרום לצורך טיפול במחבלים מעזה. על פי הפרסומים, מיקום המתקן הוא סמוך לשדה תימן שנמצא מצפון לבאר שבע.
יש לציין כי ההחלטה להביא מחבל כזה או אחר לטיפול בבית חולים ישראל בתוך המדינה אינה החלטה של הגורמים במוסד הרפואי, אלא של גורמים מדיניים כגון משרד הבריאות, הצבא, שב"כ או שב"ס. לדברי מעורים בנושא, לרוע המזל, בישראל אין החלטה כוללת וגורפת לגבי הטיפול במחבלים במתקני הצבא.
תגובת בית החולים: "כל עציר בטחוני המטופל בבתי החולים בישראל מובא באחריות ובהחלטת משרד הבריאות, גורמי הביטחון או הצבא. הדסה לא מעודכנת בפרטי מעצרו ונסיבותיו של עציר כזה או אחר ובוודאי שאינה מהווה צד כלל באשר להחלטה היכן יטופל".
המרכז הרפואי הדסה כי הוא "מבקש להבהיר לציבור כולו: כל עציר בטחוני המטופל בבתי החולים בישראל מובא באחריות ובהחלטת משרד הבריאות, גורמי הבטחון או הצבא. הדסה לא מעודכנת בפרטי מעצרו ונסיבותיו של עציר כזה או אחר ובוודאי שאינה מהווה צד כלל באשר להחלטה היכן יטופל".