המשטרה בוחנת אפשרות לפתוח בחקירה נגד ד"ר ענת מטר, מרצה באוניברסיטת תל אביב, בחשד לתמיכה במעשה טרור. מטר כתבה הספד לכבוד וליד דקה, שכלל דברי שבח למחבל שמת לפני כמה ימים בעקבות מחלה. כדי לפתוח בחקירה נגד המרצה, המשטרה תצטרך לקבל את אישור הפרקליטות.
מטר כתבה אמש (ג') בדף הפייסבוק שלה, בהתייחסות למותו של המחבל וליד דקה, "עוד אכתוב על וליד דקה, האינטלקטואל, החבר, אציל הנפש, ביתר הרחבה, כשאצליח למצוא מילים. לאורך השנים, קיווינו שווליד ישוחרר עם קיצור עונשו בשליש או למצער בשנים אחדות, בסוף הדרך האיומה, התפללנו שישוחרר לפחות מטעמי בריאותו המתדרדרת. בעסקה לשחרורו של גלעד שליט שוחררו כמה אסירים אזרחי ישראל, בהם חברים קרובים של וליד. אולם לא הוא. מסע השיסוי נגדו, שממשיך גם אחרי מותו הטרגי, לא אפשר להעלות על הדעת שום שחרור, משום סוג. התקווה היחידה שהייתה היא שהוא ישלים את שנת המאסר האחרונה שנותרה לו, ואז ישוחרר. הוא לא זכה לכך".

כמה מחבריה של ד"ר מטר הגבו לפוסט והשתתפו בצערה, אך רבים מן המגיבים דווקא הטיחו ביקורת בבחירתה להלל מחבל שהורשע ברצח.
שר החינוך יואב קיש פנה היום לנשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת בעקבות ההספד של מטר ואמר לו כי הוא מצפה ממנו לפעול בחומרה נגד מטר. "ביום ה-9 באפריל פרסמה ד"ר ענת מטר ברשת 'הספד' למחבל וליד דקה, שהיה אחד מרוצחי החייל משה תמם ז"ל", כתב שר החינוך במכתבו, "במסגרת הדברים שפרסמה, כתבה ד"ר מטר על המחבל שהינו 'חבר יקר ואהוב', 'מקור השראה אינסופי' ו'אחד מבניו המעולים ביותר' של העם הפלסטיני".
לדברי קיש, "הזדעזעתי עמוקות לקרוא את הדברים, שכן לא יעלה על הדעת שמרצה בכירה באוניברסיטה בישראל תביע הערצה פומבית כלפי מחבל עם דם על הידיים, ותגדיר אותו כמקור השראה", טען קיש והוסיף: "במסגרת סמכותך כנשיא האוניברסיטה, אני מצפה שתפעל בהקדם ובמלוא החומרה כלפי ד"ר מטר בעקבות דבריה המובאים לעיל".
במקביל, נציגי תנועת "אם תרצו" הגישו הבוקר תלונה במשטרה נגד ד"ר ענת מטר. בתנועה אומרים כי זוהי אינה הפעם הראשונה שהמרצה מתבטאת באופן שערורייתי, לפני כשנתיים התבטאה נגד תליית דגלי ישראל בספריית האוניברסיטה וציינה כי "ככה נראית מחלה".
שי רוזנגרטן, סגן יו"ר אם תרצו, רס"ן במילואים וסטודנט לתואר שני באוניברסיטת תל אביב אשר הגיש את התלונה: "דברי השבח של ד"ר ענת מטר כלפי מחבל מורשע – ווליד דקה, המעורב בחטיפה ורצח של חייל, הם דבר חמור מאין כמותו. זה עתה חזרנו מחודשים רבים במילואים כדי להגן על מדינה מפני רוצחים שפלים, וזה מה שמחכה לנו כאן בלימודים. מה המסר ללוחמים? מה המסר למשפחות השכולות? למשפחות החטופים?
אנו מצפים מהנהלת אוניברסיטת תל אביב להדיח את ד"ר מטר מתפקידה לאלתר בעקבות האירוע הזה".
המחבל וליד דקה, שרצח באכזריות את החייל משה תמם ז"ל ב-1984, מת בכלא יום ראשון השבוע אחרי מחלה קשה שבעקבותיה ניסה להשתחרר. דקה, אחד מוותיקי האסירים הביטחוניים בכלא הישראלי, ריצה עונש מאסר מאז הורשע כי רצח את תמם באופן אכזרי ואחרי עינויים וחטיפה של החייל.
דקה מת בגיל 63. הוא נתפס ב-1986, נשפט והורשע ברצח וחטיפה ונידון למאסר עולם. ב-2012, נשיא המדינה דאז שמעון פרס קצב את עונשו ל-37 שנים. בהמשך נגזרו עליו שנתיים נוספות לאחר שנתפס בכלא עם טלפון סלולרי שהבריח לו חבר הכנסת לשעבר מבל"ד באסל גטאס, כך שעונשו הועמד על 39 שנים. ב-2023 אושפז תחת אבטחה בבית החולים אסף הרופא בצריפין, כשהוא חולה בסרטן ועל פי חוות דעת של מערך הרפואה של שב"ס, "ימיו קצרים ונשקפת סכנה ממשית לחייו". בחוות דעת נוספת של המר"ש, שיצאה שבוע לאחר מכן, נקבע כי בשל מחלתו ירדה תוחלת חייו לשנתיים לכל היותר", בשל נסיבותיו הרפואיות ביקש להשתחרר אך הדבר לא התקבל. אורטל תמם, אחייניתו של הקורבן, אמרה היום אחרי מותו של המחבל כי הוא "מת בחולי, בכלא, כשפל האדם המסכן והעלוב שהוא. אחרי שעמד בראש החוליה שעינתה ורצחה את דוד שלי, הוא המשיך לענות את משפחתי שלי. נלחמנו רבות להישארותו בכלא, וכל רגע של מאבק השתלם. עבור משפחתי האהובה ורוויית מלחמות הצדק, עבור עם ישראל, וגם עבורי אישית".