השופט בדימוס משה דרורי יעמוד בראשות ועדת האיתור לבחירת חברי מועצת תאגיד השידור הציבורי כאן, זאת לאחר שוועדת המינויים אישרה היום (ד') את מועמדתו. את המינוי קידם שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי לקראת שינויים שהוא מבקש לערוך בערוץ.
מועצת תאגיד השידור הציבורי מורכבת מ-12 נציגי ציבור אשר נבחרים על-ידי ועדה מקצועית בלתי תלויה בראשות שופט וממונים על-ידי שר התקשורת. כיום חסרים שני חברים שהוועדה יכולה למנות, בהמשך, ככל שיסיימו תפקידם, הוועדה תמנה חברים אחרים במקומם. גיל עומר יו״ר המועצה עתיד לסיים את הקדנציה בנובמבר 2024, לאחר שתי קדנציות ומחליפו ייקבע על ידי המועצה.

מדובר בגוף שקובע את מדיניות התאגיד ומפקח עליו, כולל אישור לוח השידורים ותקציביו של התאגיד. המועצה היא זו שבוחרת וממנה את המנכ"ל, את מבקר התאגיד ואת נציב קבילות הציבור. בנוסף, המועצה מאשרת את מינויים של חברי ההנהלה הבכירה.
קרעי, הדוחף לרפורמות בתאגיד, שיגר לפני מספר חודשים מכתב חריף לחברי המועצה נגד תכנים המשודרים בערוץ. בנוסף, בקיץ שעבר, במסגרת תוכניותיו לשינויים בשוק התקשורת, קבע כי תאגיד השידור יידרש לאפשר שימוש חופשי בתכני ארכיון בעלות תפעולית בלבד, והאיסור על פרסומות יורחב גם לשידורי הרדיו. מועצת התאגיד תשקף במידת האפשר את מגוון הדעות הרווחות בציבור בישראל.

רק לפני חודשיים צייץ את עמדתו הידועה לפיה, אין מקום לשידור ציבורי. "בוודאי לא כזה, במיליארד שקל בשנה. יש מקום למימון הפקה ויצירה ישראלית אבל לא מימון של עוד ערוץ חד ממדי, בחדשות ובאקטואליה. הערוצים המסחריים עושים אקטואליה שיש לה ביקוש גבוה בהרבה, ויגוונו עוד יותר כשהשוק יפתח לתחרות אמיתית ללא שחקנים עתירי משאבים ציבוריים". קרעי הוסיף כי נכון להיום, כנראה אין רוב בקואליציה להפרטת התאגיד.
השר קרעי ברך על אישור מינויו של סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים בדימוס משה דרורי ואמר כי "פעולותיי בשידור הציבורי, נועדו כדי להבטיח שידור ציבורי מגוון, יעיל, ובעיקר מייצג נאמנה בשלל ערוציו את ערכיה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית". הוא הוסיף כי הוא "סמוך ובטוח שבעז"ה השופט דרורי יוביל לשינוי המיוחל ויבטיח שהמגוון והקולות הקיימים בציבור הישראלי יבואו לידי ביטוי גם במועצת התאגיד ובשידוריו בהתאם לחוק".
השופט דרורי מסר כי הוא מודה לשר על האמון והבהיר ש"ועדת האיתור תמנה את חברי מועצת התאגיד בהתאם להוראות החוק, ובעז"ה ישקפו את לשון החוק המחייב לשקף נאמנה את מגוון הדעות בישראל.