הקיטוב הגובר בפוליטיקה האמריקנית הונח הבוקר (א') בצד בעקבות המתקפה האיראנית על ישראל. למרות היריבות והמתח בין שתי המפלגות שהולכים וגוברים לקראת הבחירות בנובמבר, נציגי ציבור משני צדי המתרס הפוליטי יישרו קו בתמיכה בישראל.
דמוקרטים ורפובליקנים גם יחד גינו את המתקפה וטענו כי לישראל יש זכות להגן על עצמה. למרות ההסכמה, בעוד שבעלי בריתו של ביידן בקונגרס שיבחו את נחישותו, חלק מחברי המפלגה הרפובליקנית פנו לנשיא ואמרו כי על ידי גילוי חולשה כלפי איראן, הוא חיזק את המשטר שלה.
הסנאטור ג'ק ריד, יו"ר ועדת השירותים המזוינים של הסנאט, מהמפלגה הדמוקרטית, שיבח את ישראל, את ארה"ב וכן שותפים אזוריים אחרים "שעבדו יחד כדי להפיל מאות מל"טים וטילים איראניים במהלך הלילה". ארצות הברית תעמוד לצד ישראל, אמר, וקרא לאיראן להפסיק את המתקפה ולישראל "לפעול בחכמה ובתבונה".

יו"ר בית הנבחרים הרפובליקני, מייק ג'ונסון, שבמשך חודשים חסם הצעת חוק שתשלח סיוע צבאי נוסף של מיליארדי דולרים גם לישראל וגם לאוקראינה, כינה את המתקפה של איראן "מרושעת", ואמר כי ארצות הברית חייבת להראות "נחישות מלאה" כאשר היא מתייצבת לצד ישראל.
"אמשיך להתדיין עם הבית הלבן כדי להביא לתגובה הולמת", אמר ג'ונסון, מבלי להזכיר את חבילת הסיוע שנתקעה. "החתירה של ממשל ביידן תחת ישראל והפיוס עם איראן תרמו להתפתחויות הנוראיות הללו".
מנהיג המיעוט בסנאט מיץ' מקונל מהמפלגה הרפובליקנית הפציר בביידן "להוביל מאמץ בינלאומי כדי להשית על טהראן מחיר כבד" והפציר בבית הנבחרים להעביר את תוספת המימון לביטחון לאומי בסך 95 מיליארד דולר, "שממתין כבר חודשים".

בשבת, עם הגעת הידיעות המודיעיניות על המתקפה, הנשיא ביידן חזר בטיסת מסוק מבית החוף שלו בדלאוור לבית הלבן, שם שוחח בחדר המצב במשך כשעתיים עם חברי צוות הביטחון הלאומי, כך לפי גורמים רשמיים. מאוחר יותר שוחח בטלפון עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. ביידן פרסם תמונה ברשת X (טוויטר) מהערכת המצב הביטחונית שהתקיימה בבית הלבן, ולצד התמונה, כתב כי לארה"ב יש "מחויבות ברזל" לביטחונה של ישראל.
I just met with my national security team for an update on Iran’s attacks against Israel. Our commitment to Israel’s security against threats from Iran and its proxies is ironclad. pic.twitter.com/kbywnsvmAx
— President Biden (@POTUS) April 13, 2024
"ארה"ב תתייצב לצד ישראל ותתמוך בהגנה שלה מפני האיומים הללו מאיראן", אמרה דוברת המועצה לביטחון לאומי, אדריאן ווטסון.
ומעבר לאוקיינוס, גרנט שאפס, שר ההגנה של בריטניה, אמר כי לונדון תשלח מטוסי קרב ומטוסי תדלוק נוספים לאזור, וכי מטוסים בריטיים "יירטו את כל התקפות האוויריות בטווח המשימות שלנו, כנדרש". סרטונים שהסתובבו ברשת הראו כלי נשק איראניים מיורטים הבוקר מעל עמאן, בירת ירדן.