בעולם הערבי, בנוסף למדינות אחרות ברחבי העולם, גינו את ההתקפות של איראן על ישראל במוצאי שבת, והזהירו כי המתקפה מאיימת לערער עוד יותר את היציבות במזרח התיכון.
להלן כמה מהתגובות העיקריות עד כה:
– מצרים –
משרד החוץ של קהיר הביע את "דאגתו העמוקה" מהסלמה בפעולות האיבה וקרא ל"איפוק מירבי". הודעת המשרד גם הזהירה מפני "הסיכון להתרחבות האזורית של הסכסוך", והוסיפה כי מצרים תהיה "בקשר ישיר עם כל הצדדים לסכסוך כדי לנסות ולהכיל את המצב".

– ערב הסעודית –
משרד החוץ הסעודי פרסם הודעה המביעה את דאגתו מ"ההסלמה הצבאית" וקוראת ל"כל הצדדים לנהוג באיפוק מירבי ולחסוך מהאזור ומעמיו את סכנות המלחמה". משרד החוץ הסעודי המשיך ודחק במועצת הביטחון של האו"ם "לקחת על עצמה את האחריות לשמירה על שלום וביטחון בינלאומיים".
– ארגנטינה –
לשכתו של נשיא ארגנטינה חוויאר מיילי הביעה "סולידריות ומחויבות בלתי מעורערת" לישראל מול ההתקפות. עוד נמסר כי ארגנטינה "תומכת באופן נחרץ במדינת ישראל בהגנה על ריבונותה, במיוחד נגד משטרים המקדמים טרור", וציין כי בית המשפט בארגנטינה קבע לאחרונה כי איראן אחראית לפיגוע בשגרירות ישראל ובמרכז הקהילתי היהודי בבואנוס איירס בשנות ה-90.

– קנדה –
ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, אמר לכתבים באוטווה כי ארצו "מגנה באופן חד משמעי את ההתקפות האוויריות של איראן", והוסיף: "אנחנו עומדים לצד ישראל". "לאחר תמיכה במתקפה האכזרית של חמאס ב-7 באוקטובר, הפעולות האחרונות של המשטר האיראני יערערו עוד יותר את היציבות באזור ויהפכו את השלום המתמשך לקשה יותר", הוסיף.

– ספרד –
ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס קרא לאיפוק ואמר ב-X: "אנו עוקבים בדאגה הגדולה ביותר אחר התפתחות המצב במזרח התיכון. יש להימנע בכל מחיר מהסלמה אזורית".
– סין –
גם משרד החוץ של סין דחק לנהוג באיפוק, תוך שהוא מאפיין את המתקפה כ"תוצאה האחרונה של הסכסוך בעזה" וקרא ליישם את ההחלטה האחרונה של מועצת הביטחון של האו"ם הדורשת הפסקת אש בעזה, ואמר כי "הסכסוך חייב להסתיים כעת". "סין קוראת לקהילה הבינלאומית, במיוחד למדינות בעלות השפעה, למלא תפקיד בונה לשלום ויציבות האזור", הוסיפו.