שורת ראשי רשויות, מהשרון ומיהודה ושומרון, יהודים וערבים פנו בימים האחרונים לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' בדרישה לבחון מחדש את הקמת תחנת הכוח "ריינדיר", בצומת אייל, אשר לדברי ראשי הרשויות עלולה להוות איום ביטחוני על יותר מחצי מיליון בני אדם המתגוררים בשרון ובשומרון.
תחנת הכוח עתידה לקום בצומת אייל, סמוך לכפר סבא וראש העין, במטרה להרחיב את פעילותה של תחנת הכוח של OPC בחדרה. בחודש מרץ האחרון אישרה הוועדה לתשתיות לאומיות את התוכניות להקמתה, כדי להתמודד עם מחסור עתידי בחשמל בישראל. בין היתר צפויות להבנות תחנות דומות גם קרוב לכפר קאסם וסמוך לאשקלון. הצורך בתחנות אלה ברור, גם נחיצותה של תחנת ריינדיר לשם הפקת חשמל בעתיד לא מוטלת בספק בין גורמי המקצוע, אלא שמיקומה גורם הן לנבחרי ציבור והן לדרג הפקידותי במשרדי הממשלה אי נוחות.
על המכתב לשר האוצר חתמו ראש עיריית כפר סבא, רפי סער, ראש מועצת השומרון יוסי דגן, ראש מועצת טייבה חאג' יחיא יחיא, ראש מועצת דרום השרון אושרת גניי-גונן, ראש מועצת קרני שומרון יונתן קוזניץ, ראש מועצת צור יגאל הילה חכמון בן הראש, דרוויש ראבי, ראשת מועצת ג'לג'וליה, ראש מועצת קדומים עוזאל ותיק, ושי שמעון רוזנצוויג, ראש מועצת אלפי מנשה.
במכתבם ציינו ראשי הרשויות כי "לאורך השנים עמדת לצידנו במאבק הצודק נגד הקמת תחנת הכוח ריינדיר המאיימת על למעלה מחצי מיליון תושבי השומרון והשרון. כעת המאבק שלנו מגיע לישורת האחרונה ורק הפעלת סמכותך לדרוש דיון בממשלה יכולה להושיע אותנו". ראשי הרשויות נימקו את הסיכונים שהם רואים בהקמת תחנת הכוח "התחנה ממוקמת בשטח חשוף, כמה מאות מטרים מהעיר קלקליליה. בחינה ביטחונית שנערכה על ידי אלוף במיל' גיורא איילנד מצביעה על סיכון ממשי בהקמת מתקן תשתיתי שכזה במיקום המיועד. נדגיש כי חוות הדעת של האלוף איילנד עודכנה לאחרונה ומתייחסת גם לאיום שלאחר 7.10".
עוד נאמר במכתב כי "התחנה סמוכה מדי לאיזורי המגורים המאכלסים למעלה מחצי מיליון איש, כרוכה באספקת סולר במשאיות שיסתמו את צירי התנועה ויסכנו את הציבור, חוסמת לחלוטין את הרחבת היישוב ג'לג'וליה ושכונות העיר כפר סבא".

בחודש מרץ גיבש האלוף במיל' איילנד חוות דעת ביטחונית עדכנית וציין כי "במסגרת חברת הייעוץ שאני מנהל כיום עסקתי בפרויקטים רבים הקשורים לאישור ים של הקמת מתקני תשתית לאומיים ומתקני אנרגיה בפרט. מתוך כך אני סבור שיש לי את הידע והרקע המתאים לתת חוות דעת מהימנה בנושא שאליו נדרשתי".
לדברי איילנד בחוות הדעת "יש למיקום המיועד של התחנה השלכות שליליות בתחומים רבים החל מביטחון והבנות עם הרשות הפלשתינית ועד השפעות סביבתיות ובריאותיות. אף על פי שהתנגדויות מנומקות מבחינה מקצועית בתחומים הנ"ל הוגשו, התוכנית אושרה בות"ל ללא בחינה מעמיקה מספיק של הדברים וללא לקיחה בחשבון שהאפקט המצטבר של כלל הציונים השליליים/גבוליים בתחומים השונים אמור להספיק כדי לדחות את אישור הקמת התחנה במקום המיועד".
עוד הוסיף: "קו התפר- המרחב משני צידי הקו הירוק היה אזור שקט יחסית בעשרות השנים האחרונות. אמנם היו פיגועים רבים בישראל אשר בוצעו על ידי אנשים שחצו ללא אישור קו זה, אך אזור התפר עצמו, ובדגש הישובים בתוך ישראל, לא חוו אירועים ביטחוניים מיוחדים. מציאות זו עלולה להשתנות עקב חיבור בין שלושה גורמים: א. חולשת השליטה של הרשות הפלסטינית, בעיקר באזור טול כרם וקלקיליה. ב. ריבוי הנשק הבלתי חוקי שהגיע לאיו"ש בשנים האחרונות. 3 ג. הפלסטינים הגרים בקרבת קו התפר או המכשול עלולים לקבל השראה מתקיפת החמאס של השבעה באקטובר ולרצות לבצע מהלך דומה".
ההתנגדות להקמת התחנה במיקומה המיועד הגיע גם ממנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ששיגר מכתב ליו"ר הוות"ל, נתן אלנתן, ובו כתב כי "הטיעונים המרכזיים להתנגדות המשרד כפי שהוצגו, הינם בהתבסס על כך כי תחנת הכוח המזרחית ריינדיר, תפגע באפשרות ההרחבה והשדרוג של כבישי הרוחב לחיבור יהודה ושומרון, חיבור חיוני ויחיד בכל יו"ש לכביש 6 והאפשרות לשדרוג עתידי לכביש 444 וכביש 55". "זאת ועוד", הוסיף בן זקן, "מיקום תחנת כוח זו בצומת מרכזי כזה המחבר כבישי אורך ורוחב מרכזיים, עלול לפגוע בשעת חירום הן בתנועה האזרחית והן ביכולת ניוד כוחות הביטחון. המלחמה הנוכחית, שהחלה במתקפה האכזרית ב-7 באוקטובר, מחייבת דיון מעמיק לבחינת כלל ההיבטים וההשלכות על הנושא האמור, ובעיקר קרבתו במאות מטרים ספורים מבתי העיר קלקיליה, ואיום הרחפניים שעלול לכפות ניתוק התחבורה בצירים מרכזיים אלו בעת חבלה בתחנה במיקומה זה. יש לציין כי בחלוף 4 השנים, התחנה טרם השלימה חיבור לצינור סולר, דבר המייתר המשך דיון בה כלל מעבר להתנגדותנו בתחום התחבורה וביטחון הציבור הנוסע".
לסיכום כתב בן זקן כי "ברקע התנגדות משרדי ממשלה רבים ובראשם משרד האנרגיה, אשר הנושא מצוי תחת תחום אחריותו – הן בשל הסיבות המהותיות כפי שצוינו לעיל והן מטעם שלא ראוי לקיים בעיצומם של ימי מלחמה דיון בנושאים שבמחלוקת – אנו מבקשים להוריד את הדיון מסדר היום של הות"ל שנקבעה ליום ה-18 במרץ 2024 ואת תוכנית תת"ל 91 של תחנת הכוח ריינדיר והרחבת תחנת הכוח חדרה".