לאחר שלל ההתבטאויות בישראל לפיהן תגובה על מתקפת המל"טים והטילים האיראנים תגיע בקרוב, באיראן נכנסו ל"כוננות ספיגה". שר החוץ האיראני חוסין אמיר עבדאללהיאן הכריז כי "אם ישראל תעז להגיב על המתקפה האיראנית התגובה שלנו תהייה מידית ונרחבת", והצטרף אליו סגן שר החוץ לעניינים פוליטיים, עלי באגרי קאני, שהזהיר כי "נגיב תוך מספר שניות לכל מתקפה ישראלית חדשה".
קאני טען כי הישראלים "ביצעו טעות אסטרטגית בהפצצת הקונסוליה האיראנית בדמשק בתחילת אפריל". בהצהרה לכלי התקשורת הזהיר סגן השר את ישראל "לא לבצע טעות נוספת, כי זו תיענה במכה חזקה יותר, קשה ומהירה יותר והפעם ללא המתנה. התגובה לא תהיה בימים ושעות, אלא בשניות".

נשיא איראן, אבראהים ראיסי, תקף את המדינות שסייעו לישראל להתגונן בפני המתקפה האיראנית" "התמיכה העיוורת של כמה מדינות מערביות בישות הציונית היא הבסיס להגברת המתיחות באזור". בשיחת טלפון עם אמיר קטאר, תמים בן חמד אל תאני, הדגיש ראיסי כי "המעשה הקטן ביותר נגד האינטרסים של איראן יוביל לתגובה מסיבית, רחבה וכואבת נגד כל מבצעיו".
ירדן, שסיפקה הגנה בשטחה למתקפה האיראנית, מצאה את עצמה, כזכור תחת מתקפה ולגלוג על בית המלוכה לצד הצגתו כבוגד בעזה ובפלסטינים. בעיראק קוראים להפסיק את אספקת הנפט לממלכה בגלל "הגנתה על ישראל", וקריאות להפגנות מחר (ד') בבגדאד בדרישה מממשלת עיראק להפסיק את אספקת הנפט.
סוכנות הידיעות "מהר" האיראנית פרסמה כי לאור התקיפה של איראן נגד ישראל, נשיא צרפת, עמנואל מקרון טען שיש להגביר את הסנקציות הבינלאומיות נגד איראן, והוסיף כי הקהילה הבינלאומית תעשה הכל כדי למנוע הסלמה של הסכסוך, ואף ביקש מישראל להימנע מתגובה צבאית לאיראן. הסוכנות ציינה כי גם גרמניה הצטרפה לדרישות להטלת הסנקציות על איראן, וזימנה את שגריר איראן במדינה לשיחת הבהרה.