ועדת החינוך, התרבות והספורט קיימה היום (ג') דיון בנוגע להכרה בשירות מילואים כהשתלמות למורים. כחלק מהקידום המקצועי של עובד הוראה, הוא נדרש ל-90 שעות השתלמות בשנה כדי לעלות בדרגות השכר, אך בעקבות המלחמה, מורים רבים לא יוכלו לעמוד בדרישה זו, והתוצאה של כך היא פגיעה בקידום.
בעקבות זאת, יזם ארגון "מורים מובילים שינוי" עצומה עליה חתמו 500 מורים, ובה קראו להכיר בשירות מילואים ממושך של מורה כשעות השתלמות. מנכ"ל הארגון יאיר וייגלר, מורה ורכז שכבה בתיכון סיפר: "סיימתי שירות מילואים ממושך ואני בדרכי לשירות מילואים נוסף בגולן. אין לי יכולת לדעת האם אחסיר 45 אחוזים מקורסי השתלמות כמו שמשרד החינוך מציע. פנינו למנכ"ל משרד החינוך ואנחנו חושבים להתקדם הלאה גם לבג"ץ על סעיף השוויון".
יוזם הדיון, ח"כ משה טור פז (יש עתיד) הדגיש כי "מי שיצא למילואים לא צריך להיפגע בשכרו ובציר ההתקדמות שלו. אלפי מורים עושים ועשו שירות מילואים ובשל כך לא הצליחו לצאת להשתלמות ומבקשים פתרון. גם סוגיית הסטאז' נפגעת. צריך התחשבות". יו"ר הוועדה ח"כ יוסף טייב (ש"ס) הצטרף לקריאה ואמר: "צריך לתת לאנשי המילואים את מה שמגיע להם בדין ולא בחסד. במידה ולא תהיה פריצת דרך בעוד שבועיים מהיום – הוועדה תפעל לחקיקה של הכרה בימי המילואים של מורים כימי השתלמות".
מנהלת אגף פיקוח מקצועי במשרד החינוך, עינת רום, הודתה שאין להם נתונים על כמה מורים מגויסים ואמרה: "משרד החינוך הוא המשרד היחיד שמכיר למילואימניק עד 40 אחוזי היעדרות מהשתלמות, כשהוא נדרש להשלים את החומר והמפקח מחשיב לו כאילו נכח בקורס. בשל המלחמה הרחבנו את ההקלה ל-45 אחוזים. התכנית היא לקורסי קיץ עבור מורה מילואימניק וגם לנשות המילואימניקים ולמפונים. אני מבינה את הרצון לצ'פר את המילואימניק ומנהיגות ודוגמה אישית זה מצוין, אבל זאת לא השתלמות. לא נוכל להכיר בשירות מילואים לגמרי כהשתלמות כי זה לא מה שמלמד איך להיות מורה טוב יותר".
יש לציין כי יש מאות אפשרויות להשתלמות: החל מלימודים הקשורים באופן ישיר לאיכות ההוראה ועד חוגי העשרה כמו יוגה, ריקוד, בישול ביתי ועיצוב פנים.
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד אמרה בדיון כי "נציגה בכירה מאד באוצר הסכימה להצעה שלנו להכרה ב-60 שעות, אבל אמרה שדרוש אישור של משרד האוצר. האוצר סירב כי יש השלכות רוחב. לא מדובר בכסף. 45 אחוזי היעדרות יכול להתאים למי שיכול לבוא להשתלב, אבל מי שבמלחמה בצפון או בעזה לא יכול להשתלב. אז מה נתתם פה?".
נציגת אגף השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר גלי אמיר טענה כי אינה מכירה את ההסכמות האלה: "הפתרון של משרד החינוך הוא מידתי ומאוזן", אמרה, וחבר הכנסת טור-פז ציין: "השנה זה צריך להיות לא מידתי. אפשר לעשות כהוראת שעה, כך שלא יחול על השנים הבאות. אם לא לוותר על ההשתלמות, אז להכיר על לפחות שני שליש מהנוכחות בקורס".