במערכת החינוך נערכים בתקופה האחרונה לאירועי חירום נוספים. אחד הכלים במסגרת ההכנות הוא סקר שהופץ בין עובדי הוראה וצוותי חינוך שונים, אשר מבקש לשמוע תובנות ולקחים על ההתנהלות מאז פרוץ המלחמה. במשרד החינוך אמרו כי המידע שיתקבל בסקר ינותח באמצעות כלים טכנולוגים מתקדמים, והלקחים יוטמעו בתוך תכניות ההיערכות המשרדיות לשעת חירום.
המשרד פנה אתמול (שני) לכל מנהלי מוסדות החינוך ומסגרות הלימוד לתלמידים המפונים, למפקחים, למורים, לקציני ביטחון ולאנשי חינוך ברשויות המקומיות, והעלה בפניהם שורה של שאלות על התנהלות מערכת החינוך במהלך המלחמה, כדי ללמוד מהידע והניסיון הרב שהצטבר בשטח מאז השבעה באוקטובר. הליך זה מהווה חלק ממנגנוני השיפור והייעול של משרד החינוך, בדרך להתמודדות בצורה הטובה ביותר עם אירועים מורכבים, מאתגרים וממושכים.
הסקר שכותרתו היא "חוכמת השטח היא המפתח", מזמין את הנשאלים לענות על שאלות פתוחות כמו "מה לדעתך תרם במיוחד לתפקוד מערכת החינוך במהלך המלחמה, וחשוב שנמשיך לעשות גם במצבי חירום עתידיים?" "מהם הפערים או החוסרים שזיהית בתפקוד מערכת החינוך במלחמה, שצריך לשפר לקראת התמודדות עם מצבי חירום עתידיים?" "כיצד משרד החינוך יכול לסייע או לייצר מענים שרלוונטיים עבורכם לקראת ובזמן אירועי חירום?" ועוד. הסקר יהיה פתוח בשבועיים הקרובים, לאחר מכן המסקנות יעובדו ולבסוף יפורסמו.

בפתח הסקר, כתב מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני כי "מלחמת חרבות ברזל הציבה בפני מערכת החינוך אתגרים רבים ומורכבים, שאת רובם לא חווינו בעבר. המשבר שאנו עדיין נמצאים בו הוא גם הזדמנות עבורנו במשרד החינוך לבחון את כל מה שלמדנו עד כה ממלחמת חרבות ברזל, ולהשתמש בידע הזה כדי להיערך לעתיד לבוא.
"אנחנו נמצאים כעת בשלבי היערכות לאירועי חירום עתידיים, ואני מאמין שהמפתח להיערכות מיטבית הוא החוכמה והניסיון שנצברו בשטח. שתפו אותנו בלקחים שלכם מהמלחמה. חשוב לנו לדעת האם וכיצד עזרנו לכם בהתנהלות המורכבת במהלך המלחמה, וחשוב מכך, איך אנחנו יכולים להשתפר. אני מעריך מאוד את נכונותכם לשתף מהידע ומהניסיון שצברתם, במטרה לחזק את מערכת החינוך ואת החברה הישראלית".