ישראל שקלה לבצע תקיפה באיראן כנקמה על המתקפה חסרת התקדים בסוף השבוע שעבר, אך אז ביטלה את התוכנית, על פי דיווחים בתקשורת הישראלית והאמריקנית.
איראן שיגרה בסוף השבוע למעלה מ-300 מל"טים וטילים נגד ישראל במתקפה שגרמה נזק קטן לאחר שרוב הטילים יורטו. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הבטיח להגיב למתקפה, מה שגרם למעצמות העולמיות, כולל בעלת בריתה העיקרית, ארה"ב, לקרוא לאיפוק כדי למנוע כל הסלמה נוספת או זליגה אזורית מהמלחמה בעזה שנמשכת כבר למעלה מחצי שנה.
בציטוט שלושה מקורות ישראליים עלומי שם, דיווחה חדשות ABC: "ישראל התכוננה, ולאחר מכן ביטלה, מתקפות תגמול נגד איראן בשני לילות לפחות בשבוע האחרון". בין מגוון התגובות האפשריות ששקל קבינט המלחמה היו אפשרויות לתקוף נציגי איראן במקומות אחרים באזור או לבצע מתקפת סייבר, אמרו המקורות ל-ABC.
בישיבת הממשלה ביום שני, גורמים ישראלים שקלו לתת לצה"ל אישור לתקיפה נגד איראן, אך "מסיבות מבצעיות" החליטו לא להמשיך בה, כך אמרו שני גורמים ישראלים עלומי שם לכלי החדשות האמריקאי Axios.

תאגיד השידור כאן דיווח כי בעקבות דיונים עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, נתניהו החליט שלא להמשיך בתוכניות שנקבעו מראש למתקפות תגמול על איראן במקרה של תקיפה. "הרגישויות הדיפלומטיות נכנסו לתמונה", אמר לכאן גורם ישראלי בכיר שדיבר בעילום שם, והוסיף כי תהיה תגובה, אך היא תהיה שונה ממה שתוכנן בתחילה.
ארגונים חמושים ברחבי המזרח התיכון הנתמכים על ידי איראן ביצעו מספר רב של התקפות נגד ישראל מאז פרוץ המלחמה באוקטובר.

המתקפה של טהראן במוצאי שבת, המתקפה הישירה הראשונה שלה על אדמת ישראל, באה בתגובה לתקיפה קטלנית על הנספח הקונסולרי של איראן בדמשק ב-1 באפריל, תקיפה שאיראן רואה בישראל כאחראית לה.
וושינגטון ובריסל התחייבו להגביר את הסנקציות נגד איראן, בעוד נשיא איראן הזהיר מפני "תגובה חריפה וחמורה" לכל פעולת תגמול. בתגובה ללחץ הדיפלומטי, נתניהו התעקש אתמול (רביעי) שישראל תקבל החלטות משלה ו"תעשה מה שהיא צריכה כדי להגן על עצמה".