48 מדינות גינו את איראן ושלוחותיה על מתקפת הטילים והמזל"טים במוצאי שבת, בהודעה משותפת שפרסמו. "אנו מגנים באופן חד-משמעי את התקיפות", נכתב בהצהרה, תוך ציון ספציפי של איראן ו"שותפיה המיליטנטיים". כמו כן, נכתב כי "מתקפה רחבת היקף זו עלולה הייתה לגרום לנזק משמעותי ואובדן חיים".
למרות שזכתה לתמיכה רחבה, ההצהרה נחתמה רק על ידי מדינות מערביות. המאמץ הובל על ידי ארצות הברית וכלל חמש חברות נוספות במועצת הביטחון של האו"ם – צרפת, יפן, מלטה, דרום קוריאה ובריטניה. התגובה הדיפלומטית הבינלאומית מגיעה כאשר התקיפה האיראנית נבלמה על ידי כוחות מארה"ב, בריטניה, צרפת, ירדן וסעודיה. שיתוף הפעולה ההגנתי בין ישראל לשותפיה הערבים היה חסר תקדים.
ההצהרה גינתה את "העובדה שהטילים ששוגרו לעבר ישראל הפרו את המרחב האווירי של כמה מדינות אזוריות, סיכן את חייהם של חפים מפשע באותן מדינות, ונראה שהוא חוצה את המרחב האווירי ליד אתרים קדושים בירושלים". כמו כן, היא תיארה את "המתקפה המסלימה" כחלק מ"דפוס של פעולות מסוכנות ומערערות יציבות" של איראן ושלוחותיה, הכוללות את חמאס, חיזבאללה, החות'ים והמיליציות בעיראק, "המהווה איום חמור על השלום והביטחון הבינלאומיים".
"נחזק את שיתוף הפעולה הדיפלומטי שלנו כדי לפעול לפתרון כל המתיחות באזור", נאמר בהצהרה, שלא הזכירה את חיסולו בדמשק של בכיר משמרות המהפכה האיראניים, רזא מחמד זאהדי, באירוע שבו נהרגו בסך הכל 7 אנשים. על אף שישראל לא לקחה אחריות על החיסול, חוסר הגינוי שלו כנראה מנע ממספר מדינות נוספות להצטרף.
ההצהרה נחתמה על ידי השגרירים באו"ם מאלבניה, ארגנטינה, אוסטרליה, אוסטריה, בלגיה, בולגריה, קנדה, קרואטיה, קפריסין, צ'כיה, דנמרק, אקוודור, אסטוניה, פינלנד, צרפת, גרמניה, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, ישראל, איטליה, יפן, לטביה, ליכטנשטיין, ליטא, לוקסמבורג, מלטה, מיקרונזיה, מולדובה, מונקו, מונטנגרו, הולנד, ניו זילנד, נורבגיה, פלאו, פפואה גינאה החדשה, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, סלובניה, דרום קוריאה, ספרד, שוודיה, אוקראינה, בריטניה וארצות הברית.