אוניברסיטת בראון הגיעה אתמול (ג') להסכם עם סטודנטים המוחים על המלחמה בעזה, במסגרתו הם התחייבו להסיר את המאהל שלהם משטח המוסד בתמורה לכך שהמוסד ישקול להתפנות מישראל. המהלך מייצג ויתור גדול ראשון מאוניברסיטת עילית אמריקנית על רקע מחאות סטודנטים בלתי פוסקות ששיתקו את הקמפוסים ברחבי המדינה, חילקו את דעת הקהל והובילו למאות מעצרים.
נשיאת בראון, כריסטינה פקסון, אמרה שהסטודנטים הסכימו לסיים את מחאותיהם, לפנות את המאהל שלהם עד השעה 17:00 לפי שעון מקומי ביום שלישי ו"להימנע מפעולות נוספות שיפרו את קוד ההתנהגות של בראון עד סוף השנה האקדמית". בתמורה, "חמישה סטודנטים יוזמנו להיפגש עם חמישה חברים בתאגיד של אוניברסיטת בראון במאי כדי להציג את טיעוניהם למשיכת התרומות של בראון מ'חברות המאפשרות ומרוויחות מרצח העם בעזה'".

ההנהלה תצביע על ההצעה באוקטובר.
הסטודנטים המוחים קפצו משמחה כששמעו את החדשות על העסקה וקראו "with love not fear, divestment is getting near" (באהבה לא בפחד, משיכת ההשקעות מתקרבת) לפני שהחלו לפרק את אוהליהם. "אנחנו מסיימים (את המחאה) בידיעה שהשגנו ניצחון עצום למשיכת השקעות באונ' בראון, לתנועה הבינלאומית הזו וניצחון לעם הפלסטיני", אמר תלמיד בראון ליאו קורזו-קלארק. האוניברסיטה, הממוקמת בפרובידנס, רוד איילנד, "באה לשולחן כדי להקשיב לדרישות שלנו ולהקשיב לסטודנטים שלה ולשקול להתנתק ממלחמה, להתנתק ממוות, להתנתק מהכיבוש", אמר סם תאוהריס, סטודנט נוסף.
סטודנטים בהפגנה אנטי-ישראלית בוושינגטון די. סי. צילום: EPA/SHAWN THEW
ההפגנות בקמפוסים היוו אתגר גדול למנהלי אוניברסיטאות ברחבי הארץ, שמנסים לאזן בין התחייבויות לחופש ביטוי עם תלונות על כך שהעצרות פנו לאנטישמיות ולדברי שטנה. בהצהרתה אמרה פקסון כי "ההרס ואובדן החיים במזרח התיכון גרמו לרבים לקרוא לשינוי משמעותי, תוך העלאת סוגיות אמיתיות לגבי הדרך הטובה ביותר להשיג זאת". אבל היא הוסיפה: "הייתי מודאגת מההסלמה ברטוריקה המשלהבת שראינו לאחרונה, ומהעלייה במתיחות בקמפוסים ברחבי הארץ".