ראש ממשלת סלובקיה, רוברט פיצו, נורה לפני שעה קלה בבטנו, והובהל לבית-החולים כשהוא סובל מפציעה קשה, אך בעודו בהכרה. ערוץ Aktuality הסלובקי מדווח כי לפיקו יש שלושה פצעי ירי, אחד בבטנו ושניים בזרועו.
פיצו מובהל לבית החולים
לאחר ישיבת ממשלת סלובקיה, דווח בערוץ הטלוויזיה הסלובקי, TA3, כי פיקו, בן ה-59, נפגע בבטן לאחר שנורו לעברו ארבע יריות בעת שנפגש עם קהל קטן של תומכים בעיירה הנדלובה מחוץ לברטיסלבה.
חשוד במעשה נעצר והמשטרה סגרה את המקום. בהודעה רשמית מטעם ממשלת סלובקיה נכתב כי פיצו מצוי במצב מסכן חיים ובמפלגת השלטון פרסמו כי רה"מ מצוי כעת בניתוח.
נשיא הפרלמנט בפועל של סלובקיה, פיטר ז'יגה, אמר כי "אני תופס זאת כהתקפה על עקרונות הדמוקרטיה הסלובקית", דווח ברויטרס. "מעשה נורא שכזה מעולם לא קרה בהיסטוריה של סלובקיה. אני רואה בזה תוצאה של התלהטות יצרים וחלוקת החברה הסלובקית לשני מחנות בלתי ניתנים לפיוס", הוסיף.
נשיאת סלובקיה, זוזנה צ'אפוטובה, גינתה את המתקפה על ראש הממשלה. "אני בהלם," אמר צ'פוטובה. "אני מאחלת לרוברט פיצו הרבה כוח ברגע הקריטי הזה והחלמה מהירה מההתקפה הזו".
נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, כתבה ברשתות החברותיות: "אני מגנה בחריפות את המתקפה השפלה על ראש הממשלה רוברט פיצו. למעשי אלימות כאלה אין מקום בחברה שלנו והם מערערים את הדמוקרטיה, טובת הכלל היקרה ביותר שלנו. המחשבות שלי עם ראש הממשלה פיצו ומשפחתו."
גם בישראל ובמדינות נוספות בעולם הביעו זעזוע מהתקרית ושלחו איחולי החלמה לפיצו. שר החוץ, ישראל כץ, כתב בחשבון ה-X שלו: "בשמי ובשם ממשלת ישראל אנחנו שולחים תפילות לשלומו של ראש הממשלה רוברט פיצו והעם הסלובקי בתקופה קשה זו".
ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, כתב: "מזוזע לשמוע את החדשות הנוראיות הללו. המחשבות שלנו עם ראש הממשלה פיצו ומשפחתו".
וולודימיר זלנסקי, שיחסיו עם פיצו עכורים למדי, בשל תמיכתו של האחרון ברוסיה, כתב: "המתקפה על ראש ממשלת סלובקיה, רוברט פיצו מחרידה. אנו מגנים בחריפות את מעשה האלימות הזה נגד ראש הממשלה של שותפתנו השכנה. יש לעשות כל מאמץ להבטיח שאלימות לא תהפוך לנורמה בכל מדינה, צורה או תחום. אנו מאוד מקווים שרוברט פיצו יחלים במהרה ואנו מביעים את הזדהותנו עם תושבי סלובקיה".
ראש ממשלת צ'כיה, פטר פיאלה, תיאר את החדשות על הירי כ"מזעזעות" ברשתות החברתיות. "אסור לנו לסבול אלימות, אסור שיהיה לה מקום בחברה", הוסיף פיאלה.

פיצו, פוליטיקאי ותיק, לו זו הקדנציה השלישית כראש ממשלה, חזר לשלטון בסלובקיה לאחר שזכה בבחירות שנערכו בספטמבר האחרון. קמפיין הבחירות שלו התבסס בין השאר על קו אנטי מערבי ופרו-רוסי מובהק, לרבות הבטחות לעצור את הסיוע הצבאי לאוקראינה, בביקורת שהעביר על הסנקציות נגד רוסיה וכן בהתנגדות לזכויות להט"ב.
פיצו נולד למשפחת פועלים והוא עורך דין במקצועו. הוא החל את הקריירה הפוליטית שלו במפלגה הקומוניסטית זמן קצר לפני מהפכת הקטיפה של 1989 שהובילה להתפרקות צ'כוסלובקיה. ב-1999, לאחר שלא זכה לקבל תפקיד של שר במפלגת "השמאל הדמוקרטי", היורשים הפוליטיים של הקומוניסטים, הוא יצא לדרך פוליטית עצמאית והקים את מפלגת המרכז-שמאל שלו "Smer-SD".
פיצו מגדיר את עצמו כמעריץ של פוטין. הוא אף אמר שאם יוצא צו מעצר בינלאומי כנגד נשיא רוסיה, הוא לא יאפשר את מעצרו אם זה יגיע לסלובקיה. הוא גם מיודד עם נשיא הונגריה, ויקטור אורבן.
חשדות בשחיתות נקשרו מספר פעמים בשמו של פיצו שתמיד הכחיש אותן. הוא נחשב לפוליטיקאי מתוחכם ואינטרסנט, כאשר הצליח לנווט בהצלחה בין עמדות מיינסטרים של פרו-איחוד האירופי, לבין רטוריקה לאומנית אנטי-מערבית חריפה.
פיצו השתתף בהלוויתו של ראש ממשלת ישראל המנוח, שמעון פרס ב-2016. בעבר דיבר על התרומה של היהודים לתרבות הסלובקית ואף פעל להעברת חוק יום הזיכרון לשואת יהודי סלובקיה המצוין במדינה עד היום ב-9 בספטמבר בכל שנה.