מלחמות וקונפליקטים לא צריכים להשפיע על ההשתתפות בתחרויות, שצריכות להעביר מסר של תקווה ותמיכה, ולא צריך להטיל סנקציות על ישראל, כך אמר אנדרו פרסונס, ראש הוועד הפאראלימפי הבינלאומי (IPC).
ה-IPC פרסם במרץ כי ספורטאים רוסים ובלארוסים המשתתפים במשחקים הפאראלימפיים של פריז 2024 לא יהיו חלק מטקס הפתיחה שלהם. ספורטאים רוסים ובלארוסים לא יכולים להשתתף בתחרויות קבוצתיות באולימפיאדה (26 ביולי – 11 באוגוסט) ובאולימפיאדת הנכים (פאראלימפיאדה) (28 באוגוסט – 8 בספטמבר), אך הם מורשים להשתתף כספורטאים ניטרליים – ללא דגלים או המנונים.
ישראל, עם זאת, תשתתף באופן מלא במשחקים למרות המלחמה הקשה בעזה. "המצבים שונים… הוועדים הפאראלימפיים של רוסיה ובלארוס הושעו כי שני הארגונים הפרו את החוקה הפאראלימפית", אמר פרסונס לרויטרס 100 ימים לפני תחילת הפאראלימפיאדה בפריז. "הם השתמשו בתנועה הפאראלימפית כדי לקדם את המלחמה והפלישה לאוקראינה".

הרשויות הפאראלימפיות מאמינות שישראל לא צריכה להענש. "במקרה של ישראל, הוועד הפאראלימפי וגם הוועד הפאראלימפי הפלסטיני לא עשו שום דבר כזה, כך שלא קיים הליך להשעיית הוועדים הפאראלימפיים הללו" הסביר פרסונס. "עד כה, שני הוועדים הפאראלימפיים הלאומיים תואמים את החוקה שלנו, ואין תהליך השעיה שמיועד לשתי המדינות הללו".
פרסונס הוסיף כי התנועה האולימפית צריכה לשמור על ראש פתוח ולקרב שלום. "אנחנו לא רוצים להיות מונחים על ידי הקונפליקטים ברחבי העולם. אני חושב שהמסר הוא הפוך, שגם אם יש מדינות שנמצאות בקונפליקט, אפילו במצבים הקשים והמאתגרים ביותר, תמיכה יכולה עדיין להיות אור של תקווה," אמר פרסונס. "ואני חושב, למשל, שנבחרת הפליטים הוא דוגמה טובה לכך".
פרסונס אמר שנבחרת הפליטים, שתוכרז בשבוע הבא, תהיה הגדולה ביותר שהיתה אי פעם בפאראלימפיאדה. לונדון 2012 נחשבת לנקודת מפנה בהיסטוריה של המשחקים הפאראלימפיים, אך פרסונס בטוח שפריז תהיה גם היא מוצלחת, אפילו אם רוב הכרטיסים עדיין לא נמכרו.
הפאראלימפיאדה בפריז מכרה כ-900,000 כרטיסים, מה שהותיר כ-1.9 מיליון כרטיסים זמינים. "אחוזי הרכישה שיש לנו כרגע מאוד דומים לאחוזים שהיו לנו בלונדון, בתקופה המקבילה" הוא אמר. "למשל, בלונדון מכרנו 1.3 מיליון כרטיסים בשלושת החודשים האחרונים ובריו מכרנו שני מיליון כרטיסים בשמונת השבועות האחרונים. אז כן, אנחנו מצפים שמכירת הכרטיסים תתגבר".