הצרות של דיסני
דוברת וולט דיסני הודיעה שלשום שתפטר כ-175 עובדים מחברת הבת שלה, ענקית האנימציה פיקסאר. בפיקסאר כ-1,250 עובדים, כך שמדובר בכ-14 אחוז מכוח העבודה של החברה.
הפיטורים מגיעים על רקע האכזבה של דיסני והמנכ"ל שלה, בוב אייגר, משירותי הסטרימינג שבבעלותם, דיסני+ והולו. בדיסני הציבו בשנה שעברה יעד של 260 מיליון מנויים לדיסני+ ברחבי העולם בתום הרבעון הנוכחי, אך המספרים בפועל היו נמוכים בהרבה: כ-154 מיליון. נוסף על קצב צמיחת המנויים, גם איכות התכנים לא סיפקה את דרישותיו של אייגר. הקיצוצים והשינוי מגיעים דווקא לאחר שבחודש שעבר נרשם לראשונה רווח בשירותי הסטרימינג של דיסני. דיסני+ והולו הפסידו לא פחות מ-587 מיליון דולר ברבעון השני אשתקד, בעוד ברבעון הנוכחי הם הרוויחו 47 מיליון דולר.
הירידה שחוותה דיסני בקופות, בין היתר בשל סגרי הקורונה והנהירה ההמונית לשירותי סטרימינג אחרים ובראשם נטפליקס, הובילה לחזרתו של אייגר לתפקיד המנכ"ל לפני כשנה וחצי. גל הפיטורים מגיע יחד עם שינוי אסטרטגי רחב היקף שהוביל אייגר, כאשר לאחר שבשנים האחרונות בפיקסאר התמקדו בייצור תכנים לדיסני+ והולו, הם יפסיקו לעשות זאת ויחזרו להתמקד בסרטים, כך הודיע נשיא החברה, ג'ים מוריס. לאחר שהסרטים יעלו לאקרנים הם יגיעו לשירותי הסטרימינג של דיסני באופן בלעדי.

השינוי האסטרטגי כלל קיצוצים של כ-5.5 מיליארד דולר בעלויות ופיטורים של כ-8,000 עובדים בדיסני אשתקד. לפי NBC התכנון הראשוני אף כלל קיצוץ של 20 אחוז בעובדי פיקסאר.
בדיסני התעוררה בעיה נוספת, כאשר הורים רבים החלו להביע אי נוחות ואף התנגדות מנושאים וערכים שנשזרו בסרטים שהוציאה החברה בשנים האחרונות, מה שתרם לירידה בהכנסותיה.
כתוצאה מכך, מאז 2019 אף סרט אנימציה של דיסני לא הצליח להגיע להכנסות של חצי מיליארד דולרים, התקופה הארוכה ביותר מזה עשרות שנים שבה סרט של דיסני לא מגיע למספרים הללו.
תחילת הדרך
באופן אירוני, דרכה של פיקסאר החלה בעקבות פיטורים שביצעה דיסני. בשנת 1984 פוטר האנימטור ג'ון לאסיטר מדיסני לאחר שדחף להשתמש בטכנולוגיית האנימציה הממוחשבת שהייתה חדשנית בשעתו, בעוד קברניטי האולפנים לא התחברו לסוג האנימציה הזה.
הוא צירף אליו את אדווין "אד" קטמול ויחד החלו ליצור את הרמה הבאה של האנימציה הממוחשבת. מי שזיהה את הפוטנציאל של פיקסאר ורכש אותה בסכום של 10 מיליון דולר שנתיים לאחר מכן הוא לא אחר מסטיב ג'ובס המנוח, ממייסדי אפל והמנכ"ל המיתולוגי שלה בסכום.
ב-1995 הוציאו האולפנים את הלהיט הראשון, צעצוע של סיפור ומאז הפיקו עוד מספר בלתי נדלה שלאגרים כמו שרק, הקול בראש, באג לייף ואחרים ושוויה מוערך כיום בכ-343 מיליארד דולרים.
מעניין יהיה לראות האם הניווט מחדש שמוביל הקברניט הישן-חדש אייגר יוביל את הכנסותיה של דיסני לחוף מבטחים.
