עסקה נוספת עם ארה"ב: טייסת F35 השלישית תגיע לישראל

משרד הביטחון חתם עם הממשל האמריקני על עסקת רכש הטייסת השלישית של מטוס ה"אדיר" (F35), שתיקלט בצה״ל החל משנת 2028, ותעלה את צי מטוסי F35 של ישראל ל-75 מטוסים

מטוס ה"אדיר". צילום: דובר צה"ל

You have access.

אחרי שוועדת השרים להצטיידות צה"ל אישרה את העסקה, משלחת הרכש של משרד הביטחון שנמצאת בארצות הברית, חתמה היום (ג') על ההסכם (LOA) לרכש הטייסת השלישית של מטוס ה"אדיר" לחיל האוויר הישראלי.

על העסקה חתם ראש משלחת הרכש, תא"ל (מיל') מישל בן ברוך והיא כוללת 25 מטוסי F35, מתוצרת חברת לוקהיד מרטין, כולל תמיכה ואחזקה. עם השלמת העסקה יורחב ל-75 צי מטוסי החמקן המתקדמים בעולם, שמפעיל חיל האוויר הישראלי. אספקת המטוסים לצה"ל תחל ב-2028 בקצב של שלושה עד חמישה מטוסים מדי שנה.

מטוס ה"אדיר". צילום: דובר צה"ל

היקף העסקה מוערך בכשלושה מיליארד דולר מכספי הסיוע האמריקני. במסגרת ההסכם המקורי בין הממשלים התחייבו יצרנית המטוס, לוקהיד מרטין ויצרנית המנועים, פראט אנד וויטני, לשתף חברות ישראליות בייצור מטוסי ה-F35 הנמכרים למדינות המצטיידות.

במשרד הביטחון הדגישו כי רכש הפלטפורמות הינו חלק ממהלך רחב היקף, שמקדם משרד הביטחון יחד עם צה"ל בשנתיים האחרונות לחיזוק יכולותיו ובניין כוחו של צה"ל אל מול איומים קיימים ועתידיים, לרבות במעגל שלישי.

מטוס ה"אדיר". צילום: דובר צה"ל

שר הביטחון, יואב גלנט אמר כי ״עסקת רכש הטייסת השלישית של מטוס האדיר, המצטרפת לשורותיו של חיל האוויר הישראלי, מהווה המחשה נוספת לעוצמתה של הברית האסטרטגית בין ארה״ב לישראל ולהשפעותיה הנרחבות בזירות קרובות ורחוקות. בזמנים בהם יש מבין יריבינו מי שמייחלים להחלשתו של הקשר העמוק עם בת-בריתנו הגדולה ביותר, מקבלים קשרינו הביטחוניים והאסטרטגיים עם ארצות הברית חיזוק משמעותי המהווה מסר מהדהד לכל אויבינו באיזור. תודתי והערכתי לעמיתינו במשרד ההגנה ובממשל האמריקני כולו, על הבטחתו של נדבך נוסף בביסוס יתרונה האיכותי של מדינת ישראל״.

מטוס ה"אדיר". צילום: דובר צה"ל

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, אמר כי ״חתימת העסקה מסכמת תהליך רכש שאושר על ידי שר הביטחון, הותנע על ידי משרד הביטחון וצה"ל לפני המלחמה והואץ במהלכה. עסקת האדיר ועסקאות נוספות שאנו מקדמים בימים אלה, יסייעו להבטיח את המשך התעצמות צה"ל וחיל האוויר ומוכנותו לאתגרים הרב-זירתיים, גם בשנים הבאות. העסקה תסייע גם לחברות ישראליות להשתתף בייצור המטוס ובכך תתמוך את הכלכלה ותעודד יצירת מקומות עבודה נוספים בישראל. אנו מודים לממשל האמריקני, שאת נציגיו הבכירים פגשנו בשבוע שעבר בוושינגטון, על תמיכתו בצרכיה הביטחוניים של מדינת ישראל ועל שימור יתרונה האיכותי והטכנולוגי לשנים קדימה״.