ישיבת הוועדה לבחירת שופטים שהתכנסה היום (ה') בלשכת שר המשפטים בירושלים הסתיימה בוויכוח סוער בין אגפי הוועדה השונים, סביב סוגיית הבחירה של נשיא במינוי קבוע לבית המשפט העליון. כזכור, מאז פרישתה של הנשיאה בדימוס אסתר חיות לא מונה נשיא לבית המשפט העליון במינוי של קבע, עקב החלטת שר המשפטים לפיה החלטות בוועדה לבחירת שופטים בראשה הוא עומד תתקבלנה בקונצנזוס. שלושת שופטי בית המשפט העליון החברים בוועדה, נציגי לשכת עורכי הדין ונציגת האופוזיציה ח"כ קארין אלהרר דורשים מזה זמן למנות את השופט יצחק עמית לנשיא, בהתאם לשיטת הסניוריטי שלפיה השופט הוותיק ביותר בבית המשפט העליון מתמנה אוטומטית לנשיא. חברי הוועדה מהקואליציה, שר המשפטים לוין, השרה אורית סטרוק וח"כ יצחק קרויזר מתנגדים מנגד למינויו של עמית, בטענה ששיטת הסניוריטי מעוותת, והוועדה לבחירת שופטים במבנה הנוכחי שלה לא מייצגת את הציבור במדינת ישראל.
בשלב מוקדם יותר של הדיון עלתה על שולחן הוועדה שאלת בחירתו של עו"ד סמי ישראל לשופט בית המשפט למשפחה באילת. לאחר שעו"ד ישראל כבר נבחר לכהונתו עלו נגדו טענות לפיהן הסתיר מידע מהוועדה, ועל כן נדרשה הוועדה לשאלת המינוי בשנית והחליטה לאשרר אותו. בדיון על בחירת נשיא לבית המשפט העליון טענו השופטים כי אי בחירת הנשיא הקבוע היא כתם על בית המשפט. השר לוין זעם בתגובה וטען כי השופטים מתעלמים מהקרע שבית המשפט העליון יוצר בחברה הישראלית. השרה סטרוק תקפה אף היא, "אנחנו דנים כאן מחדש על בחירה של שופט שאמור להתמנות לבית המשפט למשפחה באילת, בשעה שבבית המשפט העליון עדיין מכהן שופט שנציב קבילות הציבור על שופטים קבע לגביו קביעות חמורות. אי מינוי נשיא חדש זה הכתם על בית המשפט העליון? הסירוב שלכם לדון במסקנות החמורות של הנציב שהם על השופט חאלד כבוב זה כתם".
בתגובה לטענתו של ממלא מקום הנשיא, השופט עוזי פוגלמן, כי עדיף אמנם להגיע להסכמות אולם בהיעדר הסכמות חובה למנות נשיא, גם בהצבעה, השיבה השרה סטרוק כי מינוי נשיא בניגוד לעמדת רוב הציבור תיצור קרע בעם.
בחלקה הראשון של ישיבת הוועדה היום נבחרו 15 שופטים חדשים לבתי הדין האזוריים לעבודה ברחבי הארץ. כל השופטים נבחרו פה אחד, בתמיכת כלל חברי הוועדה שהשתתפו בישיבה. לכהונת שופטת לבית הדין האזורי לעבודה נצרת (נוף הגליל) נבחרה הרשמת מירב ניר שלו. לשופטים בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב – יפו נבחרו הרשם אביעד אברגיל, הרשמת רעות בגס, הרשמת עינת לסרי, עורכת הדין רונית סגל, הרשמת סימה קרמר ועורך הדין יוסף רחמים.
לשופטות בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע נבחרו הרשמת רעות אייד בזיני, עורכת הדין אביגיל בורוביץ, הרשמת אימאן נסראלדין ועורכת הדין רינת סיני אלוש. לשופטים בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים נבחרו עורכת הדין שמחה וייס, עורך הדין משה וילינגר, עורכת הדין חני טל-פרימור והרשמת אסתר שחור. "ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון השופט פוגלמן וסגן ראש הממשלה ושר המשפטים ח"כ לוין בירכו את כל המועמדים אשר נבחרו ואיחלו להם הצלחה רבה", נאמר בהודעה על המינוי.
עם זאת, לצד ההסכמה על בחירת השופטים לבתי הדין האזוריים, נרשמה מחלוקת בשאלת בחירת שופט לתקן שהתפנה בבית הדין הארצי לעבודה. שופטי בית המשפט העליון, נציגי לשכת עורכי הדין ונציגת האופוזיציה ח"כ קארין אלהרר ביקשו למנות לתפקיד את השופט דורי ספיבק, מי שכיהן בעבר לפני מינויו לשופט בתפקיד יו"ר האגודה לזכויות האזרח. שר המשפטים יריב לוין ושר העבודה והרווחה יואב בן צור (המשתתף בדיונים הנוגעים למינוי שופטים בבתי הדין לעבודה) טענו מנגד כי יש למנות לתפקיד את השופט כאמל אבו קאעוד. לדבריהם, בבית הדין הארצי לעבודה לא כיהן עד היום שופט ערבי, ולכן יש מקום לגוון את הרכבו של בית הדין הארצי.
מאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמות, והשר יריב לוין עומד על החלטתו שלא להעלות להצבעה מינויים שאינם מתבצעים פה אחד, לא מונה אף אחד מהמועמדים לתפקיד עד להשגת הסכמה בנושא. נציין כי בעקבות חוסר הסכמות בוועדה לבחירת שופטים לא מונו עד כה גם שופטים לבית המשפט המחוזי בירושלים וכן לא מונה נשיא של קבע לבית המשפט העליון ושני שופטים לעליון שימלאו את מקומן של השופטות הפורשות אסתר חיות וענת ברון.