אוניברסיטת אריאל הודיעה על הענקת תארים לשם כבוד לשורה של אנשים שתרמו תרומה משמעותית לחברה במספר קטגוריות. התארים יוענקו בטקס שיערך ב-26.06 בקמפוס האוניברסיטה. הטקס יהווה שיא של הערכה ציבורית לאישיויות המיוחדות שנבחרו, המשקפות את מיטב הערכים של החברה הישראלית.
בתחום החסד והחינוך יוענק תואר דוקטור לשם כבוד לאשת החינוך והעשייה הציבורית הרבנית רחל הבר, אלוף במיל' דורון אלמוג והנדבן מוטי זוננפלד. הרבנית רחל הבר, יו"ר עמותת "מתנת חיים" וכלת פרס ישראל לשנת 2023, נבחרה לקבל את התואר כהוקרה על פעילותה למען מדינת ישראל ותושביה. בראש הארגון שהקימו היא ובעלה, אברהם ישעיהו ז"ל, היא מסייעת ביצירת מעטפת תומכת כוללת בתחום תרומות הכליה בישראל. שליחותה ונחישותה של הרבנית הבר מובילות רוח של נתינה, עשיית חסד וכבוד האדם, ותורמות לחיזוק החברה והמדינה כולה.

מר מוטי זוננפלד נבחר לקבל את התואר על פעילותו הפילנתרופית והערכית לטובת החברה הישראלית. מר זוננפלד מקדם מיזמים בתחומי החינוך, הרפואה והסיוע לפרט, הפותחים צוהר לעתיד טוב יותר עבור אוכלוסיות מוחלשות ומעודד רפואה מתחשבת ואנושית. מפעליו הרבים מושתתים על ערכי החמלה ואהבת הזולת ומסייעים בחיזוק הקהילה, מערכת הבריאות, הציונות ומדינת ישראל כולה.
אלוף במיל' דורון אלמוג, יו"ר הסוכנות היהודית ויו"ר הכפר השיקומי "עדי נגב נחלת ערן", נבחר לקבל את התואר כהוקרה על פעילותו רבת השנים למען מדינת ישראל ותושביה. הוא שירת את המדינה משחר נעוריו בתפקידים צבאיים ואזרחיים בכירים. לאורך כל הדרך, מאופיינת עשייתו במחשבה, תעוזה ובמנהיגות מעוררות השראה. פועלו הבלתי פוסק למען אוכלוסיות מוחלשות, ובתוכו הקמת מסגרת ייחודית לאנשים עם צרכים מיוחדים ומרכז שיקום המעניקים תמיכה הוליסטית למטופלים ובני משפחותיהם הינם עדות מוחשית לחזונו ולעשייתו הרבה.

כמו כן האוניברסיטה תעניק תואר ד"ר של כבוד לשני המדענים המצטיינים: פרופ' ישראל אומן ופרופ' מאיר וילצ'יק.
מנימוקי הועדה לבחירתו של פרופ' ישראל אומן – מתמטיקאי וכלכלן, זוכה פרס נובל בכלכלה: "מחקרו היישומי משמש ככלי חשוב בכלכלה המודרנית, במדעי המחשב ובביולוגיה אבולוציונית. עבודתו מאירה היבטים רציונליים בהתנהגות האנושית. לצד היותו מדען מוערך, פרופ' אומן פועל ללא לאות לחיזוק הציונות ומדינת ישראל".
מנימוקי הוועדה לבחירת פרופ' מאיר וילצ'ק – פרופסור לביוכימיה, חתן פרס ישראל: "כהוקרה על פעילותו האקדמית, המחקרית, הציונית והערכית. מחקריו החלוציים השפיעו על תחומי הכימיה, הביולוגיה והרפואה, במיוחד בתחום הביוכימיה. הוא תרם רבות לפיתוח תרופות מבוססות חלבונים. פרופ' וילצ'ק, ששרד את השואה, מקדם את ערכי התקומה והחוסן דרך מחויבותו למחקר, מדע, ציונות ומדינת ישראל".
בנוסף נבחרו דמויות שבלטו בעשייתם בתקופת מלחמת חרבות ברזל, יוסף חדאד, השייח' מואפק טריף וארגון זק"א.
יוסף חדאד, מהדמויות הבולטות בהסברה הישראלית בשנה האחרונה, יקבל תואר לשם כבוד מאוניברסיטת אריאל. חדאד נבחר לקבל את התואר על פעילותו הבלתי מתפשרת למען החברה הישראלית. הוא מקדיש את חייו למערך ההסברה, המאבק באנטישמיות וקירוב הלבבות בין כל חלקי האוכלוסייה, ומהווה דוגמה ומופת לאדם המציג את פניה היפות של ישראל בעולם כולו. קולו האותנטי והמשמעותי מביא נקודת מבט ייחודית ומעמיקה על המציאות המורכבת, תוך תרומה אדירה לחיבור בין החברה הערבית והחברה הישראלית.
נשיא האוניברסיטה ויו"ר ועדת הבחירה, פרופ' אהוד גרוסמן אמר: "אוניברסיטת אריאל רואה ביוסף חדאד נציג מובהק של הרוח האנושית במיטבה, רוח של חתירה בלתי נלאית לצדק ולהרמוניה חברתית. התואר שיוענק לו ישקף את ההוקרה וההערכה של האקדמיה והציבור לפועלו החשוב והמתמשך".