ועדת החוץ והביטחון של הכנסת קיימה הבוקר דיון ארוך על חוק הגיוס שנועד להסדיר את הפטור של בני הישיבות החרדיות משירות צבאי. יו"ר הוועדה, חבר הכנסת יולי אדלשטיין הודיע בדיון כי נציגי צה"ל יגיעו בשבוע הבא לוועדה ויציגו את הצרכים של המערכת. אדלשטיין הודיע כי מייד אחרי הגעת נציגי צה"ל ברצונו כבר להתקדם להצבעות.
למרות זאת, יש לציין כי הפער הוא עדיין הסכמות בקואליציה על נוסח החוק. מזכיר הממשלה יוסי פוקס שמלווה את דיוני הוועדה ואחראי על כך שנוסח החוק יהיה מוסכם על כל מפלגות הקואליציה סיפר בדיון כי בתצהיר רשמי שהגיש צה"ל לאחרונה לבית המשפט העליון, נכתב שבנוסף לחרדים שמתגייסים כיום, שנה מהיום הוא יוכל לקלוט רק 3,000 חיילים חרדים נוספים. בנוסף, חשף פוקס כי צה"ל יודע על כמה אלפי שמות של צעירים חרדים שלא לומדים ולא נמצאים בישיבות, והציע לפעול מול אותם בחורים לפני צעדים של הדפסת צווים לבחורים שיושבים ולומדים בישיבות.
המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גיל לימון, התייחס לסיכויי חוק הגיוס לעבור את מבחן בג"צ, אליו ככל הנראה יגיע מיד אחרי שיאושר: "ההצעה כפי שהיא היום לא תצלח את אמות המידה החוקיות. הצעת החוק לא מבוססת על תשתית עובדתית עדכנית ויש בה פגם, היא גובשה במנותק מצרכי הביטחון. וצרכי המשק".
חבר הכנסת דן אילוז הצטרף לחברי הליכוד שמאיימים להצביע נגד החוק ואמר: "אם אני אראה שחוק הגיוס לא נותן מענה לצרכים של צה"ל לא אצביע בעד החוק, אני לא אוכל להסתכל בעיניים של החברים שלי". אילוז מצטרף לחברי הכנסת אדלשטיין וביסמוט שהתבטאו באופן דומה.
חברת הכנסת מרב מיכאלי ביקשה שלא יוקמו מסלולים נפרדים לחרדים: "שילוב חרדים לא יכול לכלול הדרה. שמענו על מקרים שבהם נאסר על חיילות ללבוש מכנסיים קצרים. גם גבר חרדי שבא לצה"ל צריך להבין שהן לא באות חשופות או שהן באות לפתות אותו. הוא צריך לחיות עם זה שהן שם". חבר הכנסת מתן כהנא הגיב: "את לא רוצה חוק גיוס" .