משפחתו של סרן ישראל יודקין, שנפל בקרב ברצועת עזה לפני כחודש וחצי, ביקשה לכתוב על מצבתו בבית הקברות הצבאי הר הרצל את המילה "הי"ד". במשרד הביטחון סירבו להיענות לבקשה, והמצבה נשארה ריקה. חברי כנסת רבים פנו לשר הביטחון גלנט במטרה שיפעל בסוגיה.
לבקשת שר הביטחון, המועצה הציבורית להנצחת החייל בראשות הפרופ' שלמה מור יוסף, המורכבת מבני המשפחות השכולות והארגונים היציגים 'יד לבנים' וארגון אלמנות ויתומי צה"ל, התכנסה היום (ג') כדי לדון בבקשת משפחתו של סרן ישראל יודקין ז"ל.
המועצה העניקה גיבוי מלא לעובדי היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון, שמאז 7 באוקטובר הביאו למנוחות מאות חללי מערכות ישראל באופן ממלכתי ומכובד הראוי לכל הערכה. עובדי היחידה להנצחת החייל פעלו גם במקרה זה בהתאם לחוק ולתקנות, על אף הלחץ הציבורי.
לאחר ההתייעצות, המועצה הציבורית החליטה ברוב קולות כי הביטוי 'השם יקום דמו' הוא איננו ביטוי חריג, אלא משפט מקובל שהינו חלק מהאמונה היהודית. חברי המועצה שהשתתפו בדיון המליצו לפעול לשינוי התקנות, כך שניתן יהיה להוסיף את הכיתוב 'השם יקום דמו' למצבות צבאיות של חללים שנפלו בקרב, למשפחות שיבקשו זאת. המועצה המליצה בהחלטתה להוסיף גם את האפשרות לכתוב 'זכרו לברכה' על גבי מצבות צבאיות, למשפחות שיבקשו זאת.
שר הביטחון גלנט אימץ את המלצת המועצה הציבורית להנצחת החייל בעניין הוספת הכיתוב ״השם יקום דמו״, ואישר גם את ההמלצה להוסיף את הכיתוב ״זכרו לברכה״ על מצבות צבאיות של חללים שמשפחותיהם יבקשו זאת. שר הביטחון הנחה את משרד הביטחון לפעול לתיקון התקנות להביאן לאישור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, כנדרש על פי החוק.
שר הביטחון הודה למערך הנפגעים בצה״ל, לאגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון, ולחברי המועצה הציבורית להנצחת החייל על מלאכת הקודש שהם מבצעים במלחמה הקשה שנכפתה על מדינת ישראל, והביע את אמונו בשיקוליהם הערכיים ועבודתם המקצועית.
