25 שנים להסכמי אוסלו והפלסטינים משוכנעים – עשינו טעות. מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, סאאיב עריקאת, התראיין לתוכנית בנושא ששודרה בערוץ אל-ג'זירה, שם הצר על כך שלא התעקש בזמן החתימה על הכרה ישראלית במדינה פלסטינית: "ביקשנו שההסכם יכלול הכרה הדדית של מדינת ישראל בפלסטין ולהיפך, אל לא התעקשנו על כך. זו הייתה טעות".
פרשנים בכלי התקשורת הערביים שעסקו בנושא דווקא דיברו על הרשות הפלסטינית כמוקד צרותיה של החברה: "הסכם אוסלו הוביל להרס החברה הפלסטינית", קבע עבד אלסתאר קאסם, פרשן משכם. "מדברים על ההתנחלויות, על האדמות ועל ההסדרים במקומות הקדושים כהפסד הפלסטיני בעקבות הסכם אוסלו, אבל אני חושב שהנושאים האלו יכולים לבוא לפתרון באחד הימים. מנגד, המבנה החברתי שהיה קיים לפני הסכמי אוסלו ולפני הקמת הרשות הפלסטינית לא יוכל לחזור לעולם".

בשיחה בערוץ אל-ג'זירה, התבקש קאסם לתת דוגמאות לפירוק החברתי עליו הוא מדבר. "הדברים שאיחדו את החברה שחיה פה וגיבשו אותה כבר לא קיימים. אנחנו שומעים על מריבות בין משפחות שגורמות להרוגים ולנקמות דם. שומעים על הצתות בתים ושדות חקלאיים, על נשק בלתי חוקי שמגיע לידיים לא נכונות ועל הפצת סמים בקרב הנוער הפלסטיני. אין ספק שישנה התפרקות של החברה הפלסטינית, ומי שחתומה עליה היא הרשות. היא נולדה מהסכמי אוסלו, ובאמצעות התוכניות החינוכיות שלה, השחיתות שהפיצה, והתנהלותה מול האוכלוסייה המקומית, היא הרסה את החברה".
בהמשך הסביר הפרשן, אשר משמש כמרצה באוניברסיטת אנג'אח בשכם, כי הדרך המדינית בה צועדת הרשות הפלסטינית מוכיחה שהיא לא מעוניינת בהקמת מדינה: "הם מפצלים בין הגדה לעזה, ממשיכים את התיאום הצבאי, לא מחוברים לחברה ומוכיחים שהם לא מעוניינים בהקמת מדינה. התמיכה של הציבור הפלסטיני באש"ף לפני הסכמי אוסלו, היתה הרבה יותר חזקה ומשמעותית מאשר זו שאחריהם".

מוחמד אלחוראני, פרשן פלסטיני מרמאללה, הכריז במשדר מיוחד בערוץ 'אלראד', כי "הסכם אוסלו הוא גופה שנקברה". הוא הציע לקיים דיון מיוחד של כל הפלגים הפלסטינים, ובתוכם חמאס, על מנת למצוא פתרון למצב הנוכחי. "אני מאמין שפלסטין ההיסטורית היא המולדת שלנו ואנחנו חייבים להילחם עליה. השיח של חמאס מול ישראל על הסכם מבטל את המאבק שלנו. יאסר ערפאת, שחתם על הסכם אוסלו, נאבק כל הזמן על מנת לשמור על אחדות. אך במצב הנוכחי, הפיצול רק הולך ומתרחב".
בעיתון המקוון 'ראי אליום', כתב זהיר אנדראוס כי הדרך היחידה להימלט מ"עסקת המאה" שמוביל דונלד טראמפ היא ביטול הסכמי אוסלו. בניתוח מעמיק של הסיבות לגיבוש ההסכם כתב כי "ישראל ביקשה באמצעות ההסכם לחדור לעולם הערבי, ולהשיג את הלגיטימיות שלה כמדינה במזרח התיכון. לצערנו אנחנו רואים היום שמדינות ערביות רבות נירמלו ומבקשות לנרמל את יחסיהן עם ישראל, בעוד הסוגייה הפלסטינית הולכת ומתמוססת. רבע מאה לאחר הסכם אוסלו, הגענו לנקודת השפל. ההסכם הזה גרם רק לטרגדיות ולאסונות. עלינו להתאחד, ולהודיע על ביטול הסכמי אוסלו".