מכון עלמא, המתמחה בחקר החזית הצפונית, פילח את נתוני המתקפות של חיזבאללה על ישראל מאז פרוץ הקרבות מולו ב־8 באוקטובר 2023. לפי נתוני המכון, ארגון הטרור הלבנוני תקף את ישראל 2,295 פעמים עד תחילת חודש יולי.
מרבית התקיפות, כמעט 95 אחוזים, כוונו נגד יעדים בטווח של עד חמישה קילומטרים מקו הגבול. רק מעט יותר מ־3 אחוזים שוגרו לעבר יעדים בטווח של 5 עד 10 קילומטרים מהגבול, וכמעט 2 אחוזים למטרות במרחק של 10־20 קילומטרים מלבנון. שיעור קטן מאוד של המתקפות בוצעו לטווחים גדולים יותר: 0.65 אחוזים לטווח של 20־30 קילומטרים, ו־0.05 אחוזים למרחק הגדול משלושים קילומטרים מקו הגבול עם לבנון.
באופן פרטני, הר דוב הוא היעד הצבאי המותקף ביותר: הוא הותקף 265 פעמים, כמעט בכל יום. מטולה נפגעה 49 פעמים, קריית־שמונה הייתה יעד למתקפות חיזבאללה 45 פעמים, וקיבוץ מנרה – 30 מתקפות בסך הכול.
"רוב המתקפות של חיזבאללה מוגבלות לאזור הסמוך לגבול", אומרים בעלמא. "הטווח מתרחב רק כאשר חיזבאללה משנה את 'משוואת הכאב' לתקיפות צה"ל בלבנון. כך למשל, חיסול מפקד יחידת נאצר בחזית הדרום, טאלב סאמי עבדאללה, נענה בסדרת תקיפות שנמשכו שלושה ימים, כולל ירי על הבסיס במירון, שיגור טילים לרמת הגולן ולאזור עמיעד. התקיפה הרחוקה ביותר שביצע ארגון הטרור, נגד בלון טל שמיים באזור טבריה ב־15 במאי, הייתה תגובה לחיסול של חסין איבראהים מכי, מפקד בחזית הדרום של חיזבאללה".
אתמול, אחרי חיסולו של מפקד יחידת עזיז בארגון, מוחמד אבו־נעמה נאסר, שיגר חיזבאללה יותר מ־300 טילים, רקטות וכטב"מים לעבר ישראל. ייתכן שבהמשך התגובה תכלול ירי לטווחים ארוכים עוד יותר משראינו עד כה.
מאז תחילת המלחמה איבד חיזבאללה עד כה כ־360 פעילים מאש צה"ל, כולל בכירים, וגם תשתיות טרור ומבנים המשמשים אותו כאתרי שיגור, מפקדות, מחסני נשק ואולי גם מנהרות. לפי תחקיר של פייננשיאל טיימס הבריטי, בצד הלבנוני נפגעו מתחילת המלחמה כ־1,500 מבנים.
למרות הנזק הרב בלבנון, נראה שגם צה"ל תוחם את מרבית תקיפותיו. רובן מכוונות להשמדת תשתיות חיזבאללה ברצועת הכפרים שלאורך הגבול, בין השאר בעייתא א־שעב ובכפר־כילא, הסמוכים מאוד לישראל.