57% מהציבור בישראל מתנגדים לתנאי עסקת החטופים עם חמאס בתיווך ארה"ב, לפי סקר של דיירקט פולס שנערך עבור JNS ביום שלישי. שלושים ושלושה אחוזים תומכים בהסכם העתידי.
קווי המתאר של ההסכם יחייבו את ישראל לסגת ממסדרון נצרים, השולט על התנועה מצפון לדרום ברצועת עזה, ומציר פילדלפי השולט על גבול הרצועה עם מצרים. בתמורה לנסיגה ולשחרור מאות מחבלים, חמאס ישחרר בתמורה 18 נשים וילדים חיים וגופות של 15 חטופים נוספים.
לפי הסקר, 79 אחוזים ממצביעי הליכוד מתנגדים לעסקה, כאשר 14% מהם בעדה ו-7% לא יודעים. 83% מהעונים שהזדהו כימנים מתנגדים לעסקה, בעוד 10% בעדה ול-7% אין דעה בנושא. לעומת זאת, 59% ממצביעי "יש עתיד" הביעו תמיכה בעסקה שכזו, כאשר 31% התנגדו לה ו-11% לא היו בטוחים. 54% ממצביעי המחנה הממלכתי אמרו שיתמכו בעסקה, לעומת 34% שנגדה ו-13% שלא ידעו. בינתיים, 74% מתושבי הדרום הביעו התנגדות לעסקה, כאשר 24% מהם בעדה והשאר אמרו שהם לא יודעים.
סקר JNS/Direct נערך בקרב 606 מבוגרים בני 18 ומעלה, המייצגים את כלל האוכלוסייה בישראל. השגיאה הסטטיסטית היא 4.4%+/-95%.
תנאי העסקה
משלחת ישראלית בראשות ראש המוסד דוד ברנע הגיעה אתמול (ד') לקטאר כדי להמשיך במשא ומתן. הצוות הישראלי כולל גם את ראש השב"כ רונן בר, ששהה בתחילת השבוע בקהיר כדי לדון בהסכם עם גורמים מצריים ואמריקנים, ואת האלוף (מיל') ניצן אלון, ראש אגף הנעדרים והשבויים בצה"ל. על פי הדיווחים, ראש ה-CIA וויליאם ברנס, ראש המודיעין המצרי האלוף עבאס כאמל וראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבדולרחמן אל תאני, משתתפים בשיחות בדוחא.
המתווכים פועלים להחיות את מתווה הפסקת האש המדרגתי שהציג נשיא ארה"ב ג'ו ביידן במאי, הקורא בשלב הראשון שלו להפוגה "שלמה ומלאה" של שישה שבועות שבמהלכם עד 33 חטופים – נשים, קשישים וחולים – ישוחררו בתמורה למאות מחבלים פלסטינים. בתוך כך, ישראל וחמאס ינהלו משא ומתן על תנאי השלב השני, שבו ישוחררו שאר החטופים הגברים בתמורה לכך שישראל תשחרר מחבלים פלסטינים נוספים מהכלא. בשלב השלישי תחל תוכנית לשיקום רצועת עזה.
על פי הדיווחים, חמאס ויתר על הדרישה המרכזית שלו מישראל להתחייב מראש לסיום המלחמה כחלק מהעסקה, כך דיווחה סוכנות הידיעות AP, תוך שהיא מצטטת גורמי אנונימיים מחמאס ומצרים. עם זאת, ארגון הטרור עדיין דורש מהמתווכים ערבויות בכתב לכך שישראל תמשיך לנהל משא ומתן על הפסקת אש "קבועה" לאחר שהשלב הראשון של ההסכם ייכנס לתוקף, ציינו הגורמים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התווה ביום ראשון את הקווים האדומים שלו לעסקה: היכולת לחדש את הלחימה בעזה עד לעמידה בכל יעדי המלחמה; הפסקת הברחות הנשק ממצרים; אי חזרה של "אלפי" מחבלים לצפון עזה; ומקסום מספר החטופים החיים שישוחררו. "התוכנית שישראל הסכימה לה ואשר התקבלה בברכה על ידי הנשיא ביידן, תאפשר לישראל להחזיר חטופים מבלי לפגוע במטרות האחרות של המלחמה", נמסר מלשכת ראש הממשלה.