פרקליט המדינה, עמית איסמן, נשא אחר הצהריים (ה') נאום בכנס חיפה למשפט ה-14, והתייחס לטענות שונות שעלו נגד הפרקליטות בתקופה האחרונה. בין היתר ציין אייסמן כי "חופש ביטוי כמו גם חופש המחאה נמצאים בלב ליבו של האינטרס הציבורי במדינה דמוקרטית. חופש הביטוי וחופש המחאה הם נשמת אפה של הדמוקרטיה הישראלית".
לדבריו, "שמירה על חופש הביטוי וחופש המחאה הוא אינטרס ציבורי ראשון במעלה. על מערכת אכיפת החוק כולה מוטלת החובה להבטיח את זכותו של הפרט להביע את עצמו ובכלל זה את זכותו למחות כנגד השלטון. המתח שבין חופש הביטוי וחופש המחאה של האזרח לבין חובתה של המשטרה ורצונה לשמור על הסדר הציבורי אינו חדש. הוא אפיין מחאות והפגנות במשך כל השנים והוא מלווה את הציבוריות הישראלית מאז ומעולם. מטבע הדברים, המתח הזה הולך ומתעצם בעיתות משבר, מקום בו הציבור מרגיש שזוהי הדרך הדמוקרטית היחידה העומדת לרשותו להביע את מחאתו כנגד התנהלות השלטון ומעשיו כפי שהוא תופס אותם. דווקא בעת הזו, דווקא בעת משבר, דווקא בזמנים בהם הלחץ והמתח אותו חווים כולם הוא כל כך גבוה – אזרחים ושוטרים כאחד, יש חשיבות רבה לאיפוק, סובלנות והכלה מצידה של משטרת ישראל כלפי המוחים באשר הם מהצד האחד, והבנה של המוחים לסיטואציה המורכבת והקשה לא פעם בה נמצאים אנשי משטרת ישראל בעודם מבקשים למלא את חובתם לשמור על הסדר הציבורי מהצד השני".
"ישנה לא מעט ביקורת על ההתנהלות שלנו בהקשר זה", ציין אייסמן. "מהצד האחד – נטען שאיננו פועלים בנחישות מספקת כנגד אלימות שוטרים. מהצד השני – נטען שאיננו פועלים בנחישות מספקת כנגד המוחים. הביקורת בחלקה בהחלט מוצדקת ובחלקה ממש לא. מפאת קוצר הזמן לא אשיב בהרחבה לטענות כאן, הגם שיש לנו תשובות טובות להן. אומר רק זאת: אנו פועלים כמיטב יכולתנו ובכל האמצעים שעומדים לרשותנו על מנת לתת מענה מיטבי, באותם המקרים בהם מבוצעות עבירות פליליות בין אם על ידי שוטרים ובין אם על ידי מוחים. והחשוב מכל – אנו מחליטים בתיקים אך ורק על פי הראיות ועל פי הכללים ונקודות האיזון בין האינטרסים השונים, כפי שנקבעו בפסיקת בית המשפט העליון בשנים האחרונות, שניתן לומר ששינתה את נקודת האיזון האמורה".
"לכן, השוואות לעבר הרחוק לא רק שאינן פשוטות אלא לטעמי גם לא רלבנטיות", רמז אייסמן לטענות לאפלייה לטובה של המפגינים נגד הרפורמה המשפטית, אל מול מפגינים בעבר, כדוגמת המפגינים נגד הסכמי אוסלו וההתנתקות. "מכל מקום, אני יכול להבטיח שהאכיפה היא שוויונית לכלל המגזרים. כך נהגנו, כך אנו נוהגים וכך נמשיך וננהג. כך פרקליטויות המחוז הרלבנטיות המטפלות בעניינם של המוחים, וכך המחלקה לחקירות שוטרים המטפלת בעניינם של השוטרים, בעוד אנשיה – פרקליטים וחוקרים כאחד – ממתינים מזה חודשים רבים להכרעת הצוות שהוקם בהנחיית שר המשפטים באשר לגורלה של המחלקה".
"בהקשר זה יש לומר, כי חוסר הוודאות בדבר עתידה של המחלקה לחקירות שוטרים ושל אנשיה בוודאי אינו מקל על עבודתם, ואני מציע לכל מבקריה לזכור זאת בעת שהם מפנים אל המחלקה לחקירות שוטרים את חיצי ביקורתם", מתח אייסמן ביקורת לא מרומזת על השר הממונה עליו. "חופש הביטוי וחופש המחאה משלימים זה את זה, והם כאמור נשמת אפה של הדמוקרטיה הישראלית. השמירה על חופש הביטוי בתקופות קשות וסוערות היא אתגר קשה ומורכב גם לנו בפרקליטות המדינה. עם זאת, שמירה על חופש הביטוי דווקא בתקופה זו הוא חלק חשוב מהאינטרס הציבורי עליו אנו מופקדים".