ערב נסיעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לוושינגטון, בכירים בהנהגת יהודה ושומרון מביעים דאגה מכך שהוא נמנע מלהתייחס לכמה נושאים הנוגעים להתיישבות, ובראשם העיצומים שארה"ב מטילה על ארגונים ועל פעילים ביו"ש.
בירושלים לא הביעו מחאה מדינית נגד המהלכים, ומשרדי הממשלה הרלוונטים כגון משרד החוץ, המשרד לעניינים אסטרטגיים ומשרד הכלכלה אינם מטפלים בעניין. המהלך היחיד שננקט היה מטעם שר האוצר שהביא להקלה ביכולת ההתנהלות הכלכלית של מקבלי הסנקציות.
בכירים בהתיישבות מציינים כי ניכר שהעיצומים מכוונים לקדם הקמת מדינה פלסטינית, שכן הם הוטלו בתחילה על בעלי חוות השומרים בפועל על שטחים נרחבים של אדמות מדינה, אך כבר הורחבו מעבר לכך.
היום צפויה להתפרסם חוות הדעת המייעצת של בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בדבר "חוקיות הכיבוש" ביהודה ושומרון ובמזרח ירושלים. על אף החשש הכבד מעיצומים שיוטלו בעקבות המהלך, נתניהו לא התייחס אליו.
ראש הממשלה ביקר אתמול אצל הכוחות הלוחמים ברפיח, ואמר כי התחזק בהבנה "שההחזקה שלנו בציר פילדלפי ובמעבר רפיח חיונית להמשך". הביקור התקיים שעות לפני דיון שהיה אמור להתקיים אמש בנוגע להמשך המשא ומתן להסכם הכולל שחרור חטופים.
גורמים פוליטיים והורים שכולים הביעו דאגה מהעמדות שמקדמות הסכם "בלתי אחראי": "ציר פילדלפי מייצר בכל יום הישגים אסטרטגיים", אומר חבר "פורום הגבורה" יעקב ניצן, ששכל את בנו גלעד בקרבות, "בכל מקום שצה"ל יצא ממנו שילמנו שוב לצערנו בדם של טובי בנינו. אנחנו דורשים שעסקת חטופים תתקיים מתוך מקום של עוצמה ולא של רפיון".
ראש הממשלה צפוי לטוס לארצות הברית ביום ראשון בערב, לראשונה במטוס הרשמי "כנף ציון", ולנאום בפני הקונגרס ביום רביעי – המסע המדיני הראשון שלו מאז טבח 7 באוקטובר.