לראשונה בשנים האחרונות, רוב האמריקנים מתנגדים לשליחת חיילים אמריקנים להגן על ישראל אם היא תותקף על ידי שכנותיה, כך על פי סקר ארצי שפורסם אמש (שלישי).
הסקר של מועצת שיקגו לעניינים גלובליים מצא כי 55 אחוז מהאמריקנים התנגדו לשליחת חיילים אמריקנים להגן על ישראל אם שכנותיה יתקפו אותה, בעוד 41 אחוז תמכו בכך. הרפובליקנים תמכו יותר במהלך כזה, כאשר 55 אחוזים מהם אמרו שהם בעד שליחת חיילים, בעוד ש-35 אחוזים מהדמוקרטים והעצמאיים אמרו כך.
הממצאים מגיעים כשאיומים שונים מרחפים על ישראל, לרבות תגמול איראני פוטנציאלי על חיסולו של איסמעיל הנייה, מנהיג חמאס, בטהרן, כמו גם חילופי האש עם חיזבאללה בגבול לבנון שעלולים להתדרדר למלחמה כוללת.
הסקר נערך באינטרנט מה-21 ביוני ועד ה-1 ביולי, לפני רצח הנייה והאיום האיראני שלאחר מכן, בקרב מדגם לאומי של 1,056 מבוגרים אמריקנים עם מרווח שגיאה של פלוס מינוס 3.2 נקודות אחוז. המדגם נלקח דרך KnowledgePanel של Ipsos, פאנל סקרים מתמשך שגויס באמצעות דגימה אקראית של משקי בית בארה"ב.

הסקר של מועצת שיקגו הראה ירידה בתמיכת האמריקנים בשליחת חיילים אמריקנים להגנת ישראל מאז המלחמה בעזה – אם כי לא היה ברור אם הירידה קשורה ספציפית למלחמה, שהחלה לאחר שחמאס תקף את ישראל ב-7 באוקטובר, הרג כ-1,200 ישראלים ולקח כ-250 מהם כבני ערובה.
חלקם של האמריקנים התומכים בשליחת חיילים אמריקנים להגן על ישראל אם שכנותיה יתקפו אותה (41 אחוז) הוא הנמוך ביותר מאז החלה מועצת שיקגו לשאול את השאלה בשנת 2010. באותה שנה, 47 אחוז מהאמריקנים אמרו שהם תומכים בשליחת חיילים אמריקנים; בשנת 2012, 49 אחוז תמכו בו, ובשנת 2014, 45 אחוז תמכו ברעיון. ב-2015, 2018 ו-2021, 53 אחוז מהאמריקנים תמכו בתוכנית כזו.

בימים האחרונים, ארה"ב מיקמה מחדש את כוחות הצבא שלה במזרח התיכון ובאירופה כשהיא מתאמצת לעזור לישראל להגן על עצמה מפני תגובה איראנית אפשרית. כשאיראן שלחה מטח טילים לעבר ישראל באפריל, הייתה זו קואליציה בראשות ארה"ב שעזרה לישראל להדוף את ההפצצה. (התקיפה האיראנית הייתה בתגובה לתקיפה ישראלית על מתחם דיפלומטי איראני בדמשק, סוריה).
הסקר של מועצת שיקגו מצא כי 56 אחוז מהאמריקנים התנגדו לשימוש בחיילים אמריקנים אם דווקא איראן תתקוף את ישראל, בעוד ש-42 אחוז תמכו בשימוש בחיילים במצב זה.

למרות שישראל וארה"ב מתארות את עצמן לעתים קרובות כבנות הברית הקרובות ביותר והחברות הטובות ביותר, לשתי המדינות אין הסכם רשמי המחייב את ארה"ב לבוא להגנתה של ישראל, או להיפך.
השימוש בחיילים אמריקנים שיפעלו קרקעית כדי להגן על ישראל מפני יריב לא עלה לשיח לאחרונה, באופן מהותי, אבל זה בכל זאת עניין רגיש לציבור האמריקני. כאשר ארה"ב בנתה מזח מול חופי רצועת עזה בניסיון, כושל ברובו, להכניס סיוע נוסף לרצועה, ממשל ביידן הבהיר כי "הרגליים של חיילי ארה"ב לא יגעו באדמת עזה כחלק מהמבצע".

סקר של גאלופ שפורסם במארס מצא שרוב האמריקנים לא ראו בעין יפה את הפעולה הצבאית של ישראל בעזה, כאשר 55 אחוזים התנגדו לה ו-36 אחוזים תמכו בה. סקר של גאלופ בסוף השנה שעברה מצא תמיכה גבוהה יותר – 50% – בקרב האמריקנים בפעולות הצבא הישראלי בעזה.