סקר שנערך לאחרונה עבור תנועת "עזה לעולם – התנועה להגירה הומניטרית של תושבי הרצועה" על ידי חברת "דיירקט פולס", חושף קונצנזוס ישראלי רחב בסוגיית סיפוח צפון והמשך השליטה בציר פילדלפי.
ברקע ההדלפות מהמשא ומתן על העסקה המתרקמת לשחרור חטופים, מוזכר בין היתר עניין השליטה בציר פילדלפי. אמנם בחמאס היו שמחים שישראל תיסוג ממנו, אך נראה שההתעקשות הדרג המדיני בישראל בנושא פוגשת גם את עמדת הציבור הישראלי. הסקר בדק: "האם ישראל צריכה לשלוט באופן קבוע בציר פילדלפי, כדי למנוע הברחות נשק ממצרים לארגוני הטרור ברצועת עזה?" 79% מהישראלים מסכימים עם האמירה הזו, בעוד רק 16% ענו שאינם מסכימים.
כיצד צריכה להיראות רצועת עזה ביום שאחרי? הסקר בחן שתי אופציות בנושא של סיפוח שטחים ברצועה לטובת הרתעת האויב בעתיד. האופציה הראשונה שנבדקה היא האם "ישראל צריכה לספח שטח משמעותי מרצועת עזה על מנת להרתיע אויבים בעתיד?" 60% מהישראלים מסכימים עם האמירה הזו, בעוד 34% מתנגדים לה.
האופציה השנייה היתה ממוקדת יותר ובחנה האם ישראל "צריכה לספח את צפון רצועת עזה שפונתה מאוכלוסייה עזתית, לצרכי ביטחון והרתעה, כפי שעשינו עם רמת הגולן?" לניסוח הזה ענו 67% כי הם מסכימים איתה בעוד 29% אינם תומכים בה.
באשר לסוגיית ההגירה מרצון, הסקר בחן האם "לישראל אינטרס ביטחוני והומניטרי לאפשר לתושבי עזה המעוניינים בכך להגר לחו"ל?" 80% מהישראלים מסכימים לאמירה הזו, בעוד רק 12% מתנגדים לה. מקרב מצביעי המרכז 79% אמרו שתומכים בהגירה מרצון, בקרב מצביעי מרכז-שמאל 62% תומכים בכך ובקרב מצביעי השמאל כ-30% מסכימים עם האמירה הזו.
אתמול (שני) פורסם כי שר הביטחון יואב גלנט כינה את המושג "ניצחון מוחלט" קשקוש, מול עמדתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שמרבה לחזור על צמד המילים "ניצחון מוחלט" בהקשר של המלחמה בעזה. בתנועת עזה לעולם שאלו את הישראלים האם "ניצחון ישראלי מוחלט במלחמה בעזה, הוא שילוב של גביית מחיר טריטוריאלי משמעותי מהעזתים, יחד עם הגירה של אוכלוסיית אויב לחו"ל?" 62% מסכימים עם האמירה הזו, בעוד 32% אינם מסכימים.
