בשבוע שעבר, ספוות' פריג', ראש התנועה האסלאמית, העלה סרטון וידאו לחשבון הפייסבוק שלו וליווה אותו בדברי הסבר: "תודה לאנשינו בפנים פלסטין' ('פנים פלסטין' הוא הכינוי לשטח מדינת ישראל על ידי התנועה ותומכיה, א"פ).
בסרטון ניתן להבחין בפעילים צעירים העוסקים באריזות. על גבי הסרטון הופיע כיתוב נוסף: "אנשינו בכפר קאסם, חלק מהתרומה שמועברת לעזה". בעקבות זאת, הבינו ביחידת המחקר והמעקב של פורום "בוחרים בחיים" כי עמותת "סיוע 48" שבסיסה בכפר קאסם ממשיכה לפעול למרות ההגבלות שהופעלו נגדה לאחר שנחשדה בתמיכה בטרור.
Video: הסרטון מהרשתות החברתיות
לפלג הדרומי של התנועה האסלאמית שתי זרועות: האחת פוליטית והשנייה חברתית. במסגרת הזרוע הפוליטית פועלת מפלגת רע"מ. הזרוע החברתית היא "העמותה האסלאמית למען יתומים ונזקקים", הידועה בכינויה "עמותת סיוע 48", אשר לגביה נחשף כי למרות שכלפי חוץ היא פועלת כגוף הומניטרי, בפועל היא משתפת פעולה ומעבירה תמיכה כספית זה שנים ארוכות עם שורה של ארגוני טרור ותיקים, שהוכרזו על ידי מערכת הביטחון והשב"כ כ"התאחדות בלתי מותרת".
לעמותה, שבסיסה בכפר קאסם ונוסדה ב-1996, מחזור כספים שנתי של יותר משמונים ואחת מיליון שקלים לשנת 2022. יעדי הארגון לשנת 2023 היו "תרומות קבועות ליתומים, תרומות למשפחות נזקקות בארץ, רצועת עזה והגדה המערבית, לצד פרויקטים לסיוע הומניטרי בחו"ל".
בחודש אפריל, החליטה רשמת העמותות ברשות התאגידים לסרב לבקשת העמותה לאישור ניהול לשנת 2024, זאת לאחר שבעקבות ממצאים שהתבררו בהליכי הפיקוח, עלה חשש להתנהלות שאיננה תקינה. בכלל זה, עלה החשש כי העמותה העבירה כספים או שיתפה פעולה עם ארגונים מחוץ לישראל שהוכרזו כארגוני טרור, חשש לשימוש בנכסים שלא לקידום מטרות העמותה ועוד.
העמותה נדרשה לדווח עד תאריך ה-6 ביוני על קשריה עם גופי טרור מוכרזים בחשד לשיתוף פעולה והעברת תמיכות כלכליות להם. באם לא תדווח, איימו ברשות התאגידים, תפנה הרשמת לבית המשפט בבקשה למתן צו לפירוקה. התאריך חלף והעמותה טרם הגיבה לחששות שהועלו נגדה, אלא שגם האיומים טרם מומשו.
בנובמבר האחרון, בתחילת המלחמה, בנק לאומי חסם את חשבונותיה של העמותה בשל מה שזיהה כ"פעילות חריגה שנוהלה ומנוהלת בו" – העברת כספי העמותה לעזה, זאת לאור "חובות הבנק לכללים הנוגעים לאיסור הלבנת הון ואיסור מימון טרור". העמותה עתרה אז לבית המשפט בבקשה לבטל את חסימת חשבון העמותה, שלדבריה הוא חשבונה היחיד בישראל. אם לא, טענה, הדבר יביא לקריסתה. בית המשפט לא שעה לעתירה והותיר את חסימת החשבון על כנו, על אף שההליך בנושא עוד מתקיים.
בפורום "בוחרים בחיים", שהוקם על ידי המשפחות השכולות ונפגעי הטרור, מודאגים מאוד. הפורום הוא שהעביר את התלונות לרשויות כולל הממצאים שהעלה בחכתו. בנוסף, תלונה בנושא הוגשה למשטרה. אלא שכל אלה לא מפריעים לעמותה להיות מעורבת בשבועות האחרונים במשלוח של סיוע הומניטרי לרצועת עזה.
"תמיכת רע"מ ואנשיה בחמאס הוכחה כבר באופן חד-משמעי. לאפשר לעמותה תומכת חמאס לפעול מלב הארץ ולהמשיך להעביר תמיכה לעזה בעיצומה של המלחמה – זו ההגדרה לטירוף מערכות. האדישות המערכתית לתופעות מימון טרור והעדר אכיפה מספקת היו מבין הגורמים שהביאו להתעצמות ארגון חמאס ולהוצאת מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר אל הפועל".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה כי "איננו מוסרים פרטים בדבר קיומן או אי קיומן של חקירות ואין בכך כדי לאשר או להכחיש את עצם קיומן".
מרשות התאגידים נמסר בתגובה כי "יחידת העמותות והחל"צ ברשות התאגידים החלה הליך פיקוח בעניינה של העמותה, זאת מכח סמכויות הפיקוח הנתונות לרשמת העמותות. לעמותה נשלחה טיוטת דו"ח תוצאות פיקוח, הכולל אפשרות להתייחס לממצאים. העמותה העבירה התייחסותה הנמצאת בבחינה בימים אלה. בהתאם למדיניות היחידה, איננו מוסרים מידע על הליכי פיקוח מתנהלים. בתום הליך הפיקוח, דו"ח מסכם וממצאים שהתגלו יהיו גלויים בתיק העמותה".