חודשיים וחצי לאחר הבחירות הדרמטיות בצרפת, שהסתיימו עם ניצחון מפתיע אך לא מוחלט של מפלגות השמאל הקיצוניות, הנשיא עמנואל מקרון הודיע היום (ה') כי החליט למנות את הדיפלומט הבכיר מישל ברנייה – דווקא איש מרכז־ימין מהדור השמרני ביותר – לראש ממשלה. כמו כן, מקרון הטיל עליו את המשימה המאתגרת להרכיב ממשלה חדשה בראשותו, כזו שתדע לתווך ואף לאחד בין שתי הקצוות של המפה הפוליטית.
אז מיהו מישל ברנייה, מה אנחנו יודעים על ראש הממשלה החדש של צרפת והכי חשוב – מהן עמדותיו כלפי מדינת ישראל? ברנייה בן ה־73 נולד בלה טרונש, צמוד להרי האלפים הצרפתיים. משפחתו אחזה בתפיסת עולמו של שארל דה גול וכבר בגיל 14 הוא הצטרף לתנועת הנוער הפוליטית הנקראת "עצרת למען הרפובליקה". עם זאת, רק לאחר שסיים את לימודיו ב־1972, התמסר ברנייה לפוליטיקה ולא עזב אותה עד עצם היום הזה.
בתפקידו הראשון הוא שימש כיועץ פוליטי של מספר שרים גוליסטים בממשלת צרפת. לאחר מכן, בגיל 27, הוא נבחר כנציג של מחוז סבואה מטעם מפלגת "אספה למען הרפובליקה", אך ההכרה הציבורית הגיעה שנים רבות מאוחר יותר, כאשר שימש כיושב ראש הוועד המארגן של אולימפיאדת החורף באלברוויל ב־1992 יחד עם ז'אן-קלוד קילי. שנה לאחר מכן, ב־1993, ברנייה מונה לשר לאיכות הסביבה בממשלה של אדואר בלאדו על ידי הנשיא פרנסואה מיטראן.
המינוי המשמעותי הבא הגיע ב־1995, כאשר נבחר להיות מזכיר המדינה לעניינים אירופאיים בממשלה של אלן ז'ופה. למעשה, עד 2004 מילא ברנייה תפקיד בנציבות האירופית, כאשר שימש כנציב למדיניות אזורית. רק לאחר שסיים את כהונתו הראשונה כנציב, הוא מונה שוב ושוב – פעמיים ברצף – לשר בממשלות צרפת; פעם אחת כשר החוץ בממשלתו של ז'אן-פייר רפרן ופעם שנייה כשר החקלאות בממשלתו של ניקולא סרקוזי.

בשנת 2009, בבחירות לפרלמנט האירופי, ברנייה הוביל את הרשימה של מפלגת העם האירופית בצרפת. כך הוא כיהן כחבר פרלמנט, עד שמונה לנציב לענייני השוק הפנימי והשירותים – תפקיד שמילא עד שנת 2014. מאז 2015 שמש ברנייה כיועץ ללא תשלום לענייני ביטחון והגנה עבור נשיא הנציבות האירופית ז'אן-קלוד יונקר.
במסגרת הדיונים על פרישת הממלכה המאוחדת מהאיחוד האירופי, מילא ברנייה את אחד מתפקידיו האחרונים, הזכורים והמשמעותיים ביותר, כאשר שימש כראש צוות המשא ומתן על הברקזיט מטעם האיחוד האירופי. כאמור, היום, 52 שנים אחרי שסלל לראשונה את דרכו בפוליטיקה, נבחר מישל ברנייה לראש ממשלת צרפת.
באשר ליחסיו עם ישראל, נדמה כי ברנייה קרוב מאוד למדינה היהודית, בוודאי קרוב יותר מכל מועמד אחר לראשות הממשלה בצרפת. מאז ה־7 באוקטובר הוא ביקר פעמיים בישראל, שמע את עדויות הניצולים וישב עם המשפחות בכיכר החטופים. גם פעילותו ברשת מצביעה על כך שברנייה נותן גיבוי מלא לצה"ל במלחמה נגד הטרור. בחשבון ה־X שלו, הציוצים האחרונים מציגים תמיכה מובהקת בקרבות נגד ארגון הטרור חמאס, שאת מעשיו כינה "ברבריים".
עם זאת, עוד לפני שיעסוק בסוגיות הנוגעות בקיומה ובביטחונה של ישראל, נראה כי ראש הממשלה הטרי ייאלץ לעסוק בסוגיה קרובה אליו יותר: ליצור קואליציה כמה שפחות שברירית, הבנויה מימין ושמאל גם יחד.