נמשך גל פרישת הבכירים במשטרה, שהחל לפני כמה חודשים: השבוע הודיעו שני "קודקודים" נוספים על עזיבתם. הראשון הוא ניצב מחוז צפון, שוקי תחאוכה, והשני הוא ראש חטיבת המודיעין תנ"צ דרור אסרף. גל העזיבות עשוי להיראות תמוה ומטריד, ויש הטוענים כי הוא מתרחש עקב "הפוליטיזציה של המשטרה" – קרי, המינויים הפוליטיים לכאורה של השר לביטחון הפנים, איתמר בן־גביר. המינויים הללו, לשיטת מקטרגיו, נועדו להפוך את המשטרה מגוף ששומר על החוק לגוף שמקדם את העקרונות שמכתיב השר.
אלא שבדרך כלל אין מדובר בפרישות הפגנתיות. "צריך לעשות סדר – לא מדובר בעוזבים אלא בפורשים, אנשים שאחרי 30־35 שנות שירות במשטרה החליטו לצאת לפנסיה", אומרים לנו בכירים לשעבר במשטרה, "יש סדרת ניצבים שפורשים מהמשטרה לאחרונה, וזה הליך טבעי". הליך זה אינו קשור, לדבריהם, למפכ"ל החדש דני לוי. "בדרך כלל כשמפכ"ל מתחלף, חלק מהבכירים פורשים", אומרים לנו הבכירים לשעבר, "רוב הניצבים הפורשים עברו את גיל שישים, ובוודאי יפרשו עוד כמה בכירים. לא צריך להתרגש מזה".
בכירים אחרים שהכריזו על פרישה משירות כוללים את ראש אגף מבצעים, ניצב סיגל בר־צבי; ראש אגף חקירות ומודיעין, ניצב יגאל בן־שלום; ראש אגף משאבי אנוש, ניצב בועז גולדברג; ראש מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן; מפקד מחוז ש"י, ניצב עוזי לוי; מפקד מחוז תל־אביב, ניצב עמי אשד; ומפקד יחידת להב 433, ניצב מוטי לוי. רובם הודיעו על פרישה עוד בתקופתו של קובי שבתאי כמפכ"ל.
"צריך לחלק את זה לשניים", מסביר אחד הבכירים לשעבר, "יש שפרשו לפני מינויו של דני למפכ"ל מסיבותיהם שלהם, ויש שפרשו אחרי שהחליטו שלוי יהיה המפכ"ל. כל מי שראה בעצמו מועמד למפכ"ל או לתפקיד מתקדם יותר, עשו את החשבון שלהם ופרשו לפנסיה ברגע שהם ראו שהם לא מקבלים דרגה".
אבל הבכיר מודה: "חלקם אכן לוקחים אישית את העובדה שדני לוי, הניצב הכי צעיר, נבחר למפכ"ל. בעיניי זה מגוחך. צריך לקחת בחשבון מראש שהסיכוי להפוך למפכ"ל הוא נמוך. מתוך 15 ניצבים, רק אחד נבחר.
"דני בונה את הכוורת שלו לפי מה שמתאים לו באופן אישי ומקצועי. מי שבוחר לא להישאר בארגון בעקבות זה, אין בעיה שילך הביתה. צריך להבין: אלה אנשים שכבר יש להם פנסיה מלאה. הם חיכו לראות מי ימונה למפכ"ל כדי לדעת מה הסיכויים שלהם, וברגע שאין להם סיכוי – הם הולכים הביתה. זה לא משום שדני מונה למפכ"ל, אלא מתוך החלטה אסטרטגית".
הבכיר לשעבר סבור שאין להצטער על גל העזיבות: "הפרישות הללו עשויות לשרת אותנו היטב כמדינה. במקומם מגיעים אנשים חדשים ושאפתנים, עם אנרגיות. כיום בישראל יש לנו תתי־ניצבים ברמות גבוהות מאוד, שיכולים להיות ניצבים מצוינים".