שופט בית המשפט העליון, יצחק עמית, קיבל את בקשת הפרקליטות למתן ארכה לתגובה לעתירת עמותת זולת, ליאורה ניר ואגודת יהודי אתיופיה נגד מינוי השופט בדימוס משה דרורי ליו"ר ועדת האיתור למועצת תאגיד השידור הציבורי. נזכיר כי השופט דרורי מונה ליו"ר הוועדה על ידי שר התקשורת שלמה קרעי. עם זאת, בעקבות בקשת הארכה קבע השופט עמית כי "לנוכח הארכות שהתבקשו, חזקה על המשיבים כי לא יפעלו למינוי חבר נוסף בוועדת האיתור ולאיתור מועמדים למועצת תאגיד השידור הציבורי הישראלי עד להחלטה אחרת". החבר הנוסף בוועדת האיתור, אותו מבקש השופט דרורי למנות, הוא איש התקשורת חנן עמיאור, אולם תהליך אישור מינויו טרם הושלם, וכעת הוא ייעצר בהנחיית בג"ץ.
בעתירה אותה הגישה בשם העותרות עורכת הדין ד"ר יפעת סולל, נטען כי מכתבו של מ"מ נשיא העליון, אשר נשלח לשר קרעי בתגובה לבקשת ההתייעצות, וכלל חוות דעת בעייתית על השופט דרורי, מעיד כי פוגלמן לא תמך במינוי. עוד נטען כי ועדת המינויים לא פעלה בהתאם לחובתה לקבוע האם המינוי ראוי, הן מהבחינה הפורמלית והן מהבחינה המהותית, והסתפקה באישורו. לפי העתירה, מינויו של דרורי לתפקיד יו"ר ועדת האיתור לוקה בחוסר סבירות קיצוני. "השופט דרורי מייצג בדעת הקהילה גם היום, את הגזענות שבמגזר הציבורי כלפי יוצאי אתיופיה", נטען בעתירה, בהתייחס להכרעת הדין שסיפק דרורי בעניינו של האברך החרדי.
עוד הזכירו העותרים כי במקרה אחר דחה דרורי בקשה של נערה חרדית שנאנסה על ידי שכן למנוע מהאנס להתגורר בסמוך לה לאחר שחרורו מהכלא. השופט דרורי קבע כי היו אלה יחסי מין בהסכמה ולא בכפייה וזלזל בחוות דעת שקבעה כי הנערה נוצלה במשך שנים וסובלת מטראומות קשות וכי עצם נוכחותו של האנס בקרבתה תפגע ביכולתה להשתקם.
השופט דרורי קבע כי הנערה החרדית בסך הכל חוששת לשמה הטוב, שכן "היא כיום בת מעל 18 שנים, לומדת בכיתה י"ב בסמינר חרדי, וכל חברותיה – הבתולות – מנסות למצוא שידוכין. לעומת זאת, היא, המבקשת, חוששת מאוד פן לא תצליח במשימה זו, עקב הסטיגמה שנדבקה בה, בשל יחסי המין (הרגילים ומעשי הסדום) אשר ביצעה בהסכמה עם המשיב, לאורך תקופה ארוכה במשך עשרות פעמים". השופט דרורי קבע כי אין די בחשש לשם הטוב כדי ויש צורך להוכיח כי ייגרם נזק נפשי של ממש מקרבה אל עבריין המין.