הבוקר (א') שיגרו החות'ים טיל בליסטי היפר-סוני לאזור המרכז, בעוד דובר הארגון, יחיא סריע, טען כי ניסו לפגוע ב"מטרה צבאית באזור תל-אביב". אז מהו בעצם אותו טיל עוצמתי ועד כמה הוא מסוכן?
טיל היפר-סוני הוא נשק מונחה שטס במהירות אדירה של כ-6,200 קמ"ש לפחות (פי חמישה ממהירות הקול) – כאשר לטענת סריע הטיל החות'י חצה כ-2,040 ק"מ בתוך כ-11.5 דקות, קרי קצת יותר מ-10,600 קמ"ש.
בעצם, כל טיל בליסטי הוא היפר-סוני, לרבות טילי היריחו אותם פיתחה ישראל. בטילים בליסטיים נעשה שימוש מבצעי כבר לפני 80 שנה, כאשר גרמניה הנאצית שיגרה אותם במסגרת התקיפות נגד פריז ולונדון ב-1944. במהלך המלחמה הקרה פיתחו ארה"ב ובריה"מ דגמים רבים של טילים בליסטיים והצדדים, שחששו מטילי הצד השני שיכללו את מערכות ההגנה האווירית שלהם, כך שהצליחו ליירט טילים בליסטיים עוד בשנות ה-80'.
מערכות ההגנה האווירית הישראלית מסוגלות להתמודד עם טילים היפר-סוניים "רגילים" ויירטה כזכור את הטילים הבליסטיים האיראניים, ה"קדר-110" וה"עימאד", ששוגרו לעברנו במסגרת מתקפת הטילים באפריל. אותם טילים נורים לגובה רב ומנקודת השיא מתחילים "ליפול" לעבר המטרה ובאופן הזה מצליחות מערכות ההגנה האוויריות לחזות את מסלולם וליירט אותם בפשטות יחסית ובמרחק גדול מהיעד, כך שהם לא יהוו סיכון.

אלא שחלק מהטילים ההיפר-סוניים החדישים יש תכונה שהופכת אותם לבלתי-עצירה כיום – אופן התמרון שלהם. בניגוד לטילים ה"רגילים", טילים היפר-סוניים מתמרנים לא יוצרים קשת כה-רחבה ולא עולים לגובה רב ובנוסף הם נעים במעין זיגזג. מכ"מים מתקשים לגלות טיל שמתעופף קרוב יותר לקרקע והעובדה שהוא נע בזיגזג ובמהירות כה גבוהה – הופך את הטיל ההיפר-סוני המתמרן לכזה שלמיטב ידיעתנו אין מערכת הגנה אווירית שמסוגלת ליירט אותו.
בשילוב העובדה שהטילים הללו מסוגלים לשאת ראשי נפץ עוצמתיים, לרבות ראשי נפץ גרעיניים, ניתן לומר כי מדובר באיום ממשי.
לפי מנכ"ל רפאל, ד"ר יובל שטייניץ, למערכת קלע דוד "יכולת ראשונית" ליירט טילים היפר-סוניים מתמרנים, אך המערכת שמיועדת לעמוד באתגר היא מערכת שונה שמפתחים בחברה. מזה ארבע שנים עובדים ברפאל על פיתוח טיל "קלע חד" שמתעתד להיות הראשון בעולם שבכוחו ליירט טילים היפרסוניים מתמרנים, כאשר עלו טענות לפיהן הוא מסוגל לנוע במהירות שעולה על 10 מאך (מעל 12 אלף קמ"ש).
בחזרה לטיל שנורה הבוקר – החות'ים ניסו לטעון שמדובר בטיל היפר-סוני מתמרן, אך טענה זו נשמעת מופרכת. הטילים הבליסטיים שיש בידי החות'ים הם בעצם הח'ייברשכן האיראני – טיל בליסטי שלא ניתן לזלזל בעוצמתו, אך הוא ודאי לא היפר-סוני מתמרן. ביוני האחרון שיגרו החות'ים את הטיל, אותו הם מכנים "פלסטין", לעבר ואילת והוא יורט בידי מערכת חץ 3. הטיל שנורה הבוקר התפרק באוויר, לא בדיוק סימן לעליונות טכנולוגית, ומערכות ההגנה של צה"ל הצליחו ליירט את מרבית חלקיו.
היות שהטיל ההיפר-סוני טס במהירות כה גבוהה, החיכוך שלו עם האוויר חזק במיוחד והטמפרטורות אליהן מגיע גוף הטיל הן גבוהות מאוד. מלאכת הייצור של טיל היפר-סוני היא מלאכת מחשבת מורכבת ועדינה וטעות קטנה בחישוב או בביצוע עלולה לגרום לו להתפרק באוויר כפי שקרה הבוקר. ייצור טיל היפר-סוני מתמרן הוא מורכב אף יותר.
אגב, ככל הידוע לנו לישראל אין טילים היפר-סוניים מתמרנים וכך גם לא לארה"ב. מאידך, הרוסים, שהשתמשו בטילי הקינז'אל נגד אוקראינה, הסינים ויתכן כי גם האיראנים מחזיקים בנשק הזה, אם כי ככל הידוע כיום – הוא עדיין מצוי בשלבי פיתוח. לפי פרסומים זרים, בינואר האחרון תקפה ישראל מרכז פיתוח של טילים היפר-סוניים באיראן.