לפני שבע שנים, ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, אשר בוחניק היה בערב עדות, "זיכרון בסלון", והבין – צריך לעשות משהו דומה עם חיילי צה"ל. כך נולד המיזם "גיבור בסלון".
המפגש הראשון התקיים בבית משפחת בוחניק בהשתתפות 40 אנשים, רובם חברים, שכנים ומכרים. אך בשנים שעברו מאז הלך המיזם וגדל והתקיים ביום הזיכרון האחרון ב-15 נקודות בכל רחבי הארץ עם מאות משתתפים. המיזם מאפשר ללוחמי צה"ל לשתף בסיפורי הקרבות שלהם ובחוויות השונות משירותם הצבאי, פעולה שעוזרת להם גם מבחינה נפשית, כשבסופו של הערב הם מקבלים תעודת "גיבור".

בעוד מספר שבועות, לקראת ציון שנה לטבח השבעה באוקטובר, יתקיימו שני ערבים מיוחדים בסימן הצדעה לגיבורי המלחמה, ובנוסף יתקיים אירוע שמטרתו להרחיב את המיזם.
באירוע שיתקיים ב-8 באוקטובר בראשון לציון, ידבר סמג"ד מיחידת יהל"ם ויספר את סיפורו. "הוא אמר לי 'אני אינטרסנט ומנצל אותך, כי כל פעם שאני מספר את הסיפור אני מרגיש יותר טוב'. מבחינתי זה וין-וין", אומר בוחניק בצחוק, "הם יוצאים מזה בתחושת הקלה. הרבה מהם מצטנעים בהתחלה וטוענים שהם לא גיבורים, אבל כשאני מעניק להם את התעודה של 'גיבור בסלון' זה נותן להם תחושה של עוצמה. הגיבורים המדהימים האלה הם האחים והילדים שלי".

לאחרונה החל בוחניק לשתף פעולה עם ארגון נכי צה״ל, כשהשאיפה היא להרחיב את המיזם משנה לשנה ולהגיע לעוד קהלים ולעוד לוחמים שיספרו את סיפורם, זאת בעיקר לאור המלחמה. במסגרת שיתוף הפעולה, יקבלו הלוחמים שיספרו את סיפורם ליווי והנחייה בבניית ההרצאה.
לדברי בוחניק כל הפרויקט הוא התנדבותי והוא לא מבקש תרומות כספיות במסגרת האירועים הקרובים, אלא רק סיוע בהפקה ובניהול שלהם, מאחר ומדובר בשליטה בפרטים רבים בזמן מקביל. "לא מעוניין בתרומות, רק רוצה שזה יגיע לכמה שיותר גיבורים שהיו ולחמו ושיבואו לספר את הסיפור ולאנשים שיציעו את הבתים שלהם לאירוח", מציין בוחניק ומדגיש: "הצבנו יעד של 40 בתים שיארחו ביום הזיכרון הבא. זה פרויקט חיי. יש לי בת קצינה ובן לוחם, ויש ל'גיבור בסלון' השפעה גדולה מאוד על המקום בו הם נמצאים היום".
