ביום ד' האחרון, פרסמה סוכנות הביון האמריקנית, ה-CIA, הוראות בפרסית, מנדרינית וקוריאנית שנועדו לעזור לאנשים לחלוק מידע עם הסוכנות מבלי להיתפס בידי המשטרים האוטוריטריים השולטים במדינותיהם. המודעות פורסמו בחשבונותיה ברשתות החברתיות: X, פייסבוק, אינסטגרם, טלגרם, לינקדאין וברשת האפלה (Darknet).
אם ניסיון לגייס משתפי פעולה בדיקטטורות עוינות נשמע לכם תמוה – אתם לא טועים, מדובר בטקטיקה חריגה מאוד שיהיה מעניין לראות אם תצליח.
"אנשים מנסים להגיע אלינו מרחבי העולם ואנחנו מציעים להם הנחיות כיצד לעשות זאת בבטחה", אמר ה-CIA בהצהרה שפרסם. "הביטחון של אלה שמוכנים לפנות אלינו ברחבי העולם הוא בעל חשיבות עליונה עבורנו, ואנחנו רוצים שהם יעשו זאת בצורה בטוחה ככל האפשר".
מנדרינית, היא שפת הרוב בסין עם למעלה ממיליארד דוברים, פרסית מדוברת על ידי כ-100 מיליון אנשים באיראן ובמדינות סמוכות, בעוד בקוריאה הצפונית מתגוררים למעלה מ-26 מיליון בני-אדם.

"המאמצים שלנו בחזית זו הצליחו ברוסיה, ואנחנו רוצים לוודא שאנשים במשטרים אוטוריטריים אחרים יודעים שאנחנו מעוניינים לשתף עמם פעולה", נכתב בהצהרה. אשתקד הודיע ה-CIA כי פרסם הוראות ברוסית כיצד לגשת לאתר ברשת האפלה, הנגיש רק באמצעות דפדפן האינטרנט Tor שבניגוד לרוב הדפדפנים יש הגנות הצפנה.
מנהל הסוכנות, וויליאם ברנס, אמר כי חוסר שביעות הרצון בקרמלין לאחר הפלישה של רוסיה לאוקראינה יצרה הזדמנות גיוס של "פעם בדור" ל-CIA. משטרים כמו סין, רוסיה ואיראן חוסמים ומצנזרים אתרים, מבצעים מעקב דיגיטלי ומגבילים רוחב פס כדי לדכא כל ביקורת ולנתק את זרימת המידע החופשית, לפי ארגוני זכויות אדם.
ההנחיות שפורסמו ביום ד' מכווינות את הסייענים האפשריים לפעול באופן הבא: לא להשתמש במחשב הביתי או בעבודה, להשתמש בדפדפני אינטרנט עדכניים, להשתמש במצב הדפדפן האנונימי (incognito), למחוק את היסטוריית הדפדפן הרלוונטית, להשתמש ברשת Tor או בשירות VPN מהימן שלא נמצא ברוסיה, באיראן או בסין או במדינה אחרת העוינת את ארה"ב ולהשתמש בתכונת "kill switch", כך שהמכשיר יתנתק מהאינטרנט אם חיבור ה-VPN אבד. בנוסף, לאחר שאותו סייען ייצור קשר, המליצו בסוכנות לבדוק את תיקיית הודעות ה'ספאם' ולבדוק האם נתקבלה תשובה מצדם.
"תהליך ההערכה של כל הודעה עשוי לקחת זמן. בהתבסס על הערכתנו לגבי מצבך הביטחוני, ייתכן שה-CIA לא יענה", הוסיפו בסוכנות הביון.
סוכנות הביון הסינית, ה-MSS, כבר פרסמה אזהרה במדינה, בה טענה שמדינות זרות מנסות לרגל אחריהם. דובר שגרירות סין בארה"ב, ליו פנגיו, האשים את ארה"ב בניהול "מסע דיסאינפורמציה מאורגן ושיטתי" נגד סין ואמר כי "כל ניסיון לייצר הפרדה בין העם הסיני לבין המפלגה הקומוניסטית הסינית או להחליש את קרבתם ייכשל בהכרח".