חיל האוויר תקף עשרות מטרות של חיזבאללה ברחבי לבנון והשמיד אותן, לרבות סניפי הבנק שלו "אל-קרד אל-חסן" – אחד ממקורות ההכנסה העיקריים של ארגון הטרור. אך מלבד ההכנסה הפנים לבנונית והמימון האיראני שנאמד בכ-700 מיליון דולרים לשנה, מקיים חיזבאללה רשת נרחבת של פעילות פלילית ברחבי העולם שמכניסה לו עוד כחצי מיליארד דולרים לשנה.
מכון וושינגטון, ערך מיפוי דקדקני של פעולות הטרור של הארגון, עיסוקו במסחר אסור ופעילות פלילית נוספת ודריסת הרגל שהשיג ברחבי העולם מאז הקמתו ב-1982. הפרויקט של מכון המחקר האמריקני התבסס על נתונים שאסף איש מדע המדינה מת'יו לויט, עליהם התבסס ספרו Hezbollah: The Global Footprint of Lebanon's Party of God"". התוצאה מאפשרת להביט מלמעלה על היקף המהלכים הנרחב של חיזבאללה בעשרות מדינות ברחבי העולם ובכך להבין טוב יותר עד כמה נרחבת השפעתו מסביב לגלובוס.
מהפעיל שתכנן לרצוח את ג'ורג' בוש, אחד מאצטדיוני הספורט המוכרים בארה"ב על הכוונת, מבצע הפיגוע הקטלני ביותר כנגד יהודים מאז ומעולם שהמשיך בטרור, הברחות סמים בתוך מכוניות יוקרה, חברות קש בסין, משפט קסטנר של צפון קרוליינה ועוד.
טרור: המחבל מהפיגוע בקהילה היהודית בארגנטינה שהמשיך בפעילות
את מרבית פעולות הטרור שלו ביצע חיזבאללה בלבנון, כמו למשל הפצצת השגרירות האמריקנית בביירות ב-83', חטיפת שלושה עובדי הצלב האדום ב-88' וחטיפת חמישה אזרחים צ'כים בבקאע ב-2015. לצדן, ביצע חיזבאללה עשרות רבות של התנקשויות, מתקפות, הפצצות, חטיפות וניסיונות לבצע פעולות טרור שונות מחוץ ללבנון ולישראל – רובן המכריע בארה"ב ובאירופה – ובהן נתמקד במסגרת המאמר שלפניכם.
בשנת 92' אירע אחד הפיגועים החמורים שכוון לישראלים מאז ומעולם, כאשר מכונית התפוצצה ליד שער בניין שגרירות ישראל בארגנטינה, 29 בני אדם נהרגו (מתוכם 8 יהודים) ונפצעו 242. שנתיים לאחר מכן בוצע בארגנטינה הפיגוע הקטלני ביותר כנגד ישראלים עם פיצוץ מטען בבניין הקהילה היהודים בארגנטינה שהביא למותם של 85 ולפציעה של 330 איש נוספים. מספר ימים לאחר מכן התפוצץ מטען חבלה מחוץ לשגרירות ישראל בלונדון ופצע 14 איש.

ב-12 באפריל השנה קבע בית משפט פדרלי בארגנטינה כי מי שביצעה את הפיגועים בארגנטינה היא יחידת המבצעים החיצוניים של חיזבאללה, הזרוע האמונה על פעולות טרור שלו מחוץ ללבנון, שביצעה גם את הפיגוע בלונדון.
ביולי 2012, פעיל ביחידה פוצץ חומרי נפץ באוטובוס שהסיע תיירים ישראלים בקרבת נמל תעופה בבולגריה, הרג שישה בני אדם ופצע 32 נוספים. ב-12 באפריל 1985 התפוצץ מטען במשקל 12 קילוגרם במסעדה במדריד, 18 בני-אדם נהרגו ו-82 נפצעו. חיזבאללה היה אחד ממספר ארגונים שלקחו אחריות על הטמנת המטען, אך לפי משרד החוץ האמריקני הוא היה זה שביצע את הפיגוע. שלושה חודשים לאחר מכן ביצע חיזבאללה שתי פעולות טרור נוספות בעיירת הנופש מרבלה במדינה, כאשר באחת מהן רצח איש עסקים סעודי.
רשויות אכיפת החוק ברחבי העולם שיבשו מספר פעולות תכנון תקיפות אחרות של יחידת המבצעים החיצוניים. כמה מפעולות המנע כללו תפיסת כשלושה טונות של אמוניום חנקתי (דשן נפץ עוצמתי המשמש טרוריסטים) בלונדון ב-2015, תפיסת כימיקלים שנועדו לייצור פצצות בתאילנד ב-2012 וב-2014 נתפסה בוולנסיה; ספרד, חוליה שהגיעה מצידון וניסתה להבריח לעיר מעל 200 ק"ג חומר נפץ. במשך השנים גם נעצרו פעילים שתכננו לפגוע במקומיים ובישראלים בארה"ב ובמדינות נוספות.
עלי חסן סאאב ערך מעקבים מטעם היחידה וצילם עבורה מספר אתרים פוטנציאליים לפעולות טרור בבוסטון, וושינגטון וניו-יורק, כולל שוק מרכזי, קניון גדול ופנוויי פארק – אצטדיונה של קבוצת הבייסבול בוסטון רד-סוקס. ב-19 בספטמבר 2019, הואשם סאאב בעבירות הקשורות לתמיכתו בחיזבאללה.

אותה שנה חשף משרד האוצר האמריקני כי סלמאן ראוף סלמאן, מהאחראים לפיגוע בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-94', היה מעורב בקשירת קשר לביצוע פיגוע בצ'ילה. הוא נתפס ע"י הרשויות האמריקניות ובדצמבר האחרון הוגש נגדו כתב אישום בבית משפט בניו-יורק על עבירות טרור שונות.
המטרה: נשיא ארה"ב
פעיל חיזבאללה, עלי קוראני, ביקר בשדה התעופה הבינלאומי בטורונטו שבע פעמים כדי לאסוף מידע על אמצעי אבטחה. הוא העביר מידע על נהלי אבטחת נמל התעופה, המדים שלובשים קציני ביטחון, נקודות יציאה, מחסומים ביטחוניים, מיקומי מצלמות, נהלי תביעת מזוודות ושאלות שהציגו אנשי הבידוק הביטחוני. קוראני אמר מאוחר יותר לחוקרי ה-FBI כי יחידת הצללים של חיזבאללה, "יחידה 910" של חיזבאללה "פעילה בקנדה אפילו יותר מאשר בארצות הברית". ב-16 במאי 2019 הוא הורשע בסיוע ברכישת נשק ובאיסוף מודיעין על מטרות פוטנציאליות בארצות הברית לשם ביצוע התקפות טרור ובדצמבר אותה שנה נידון לארבעים שנות מאסר.
בדצמבר 2021 נתפס אזרח עיראקי בשם שיהאב אחמד שיהאב לאחר שהודה בפני סוכן סמוי של ה-FBI כי הבריח שני אזרחים זרים לארה"ב שהתכוונו לרצוח את נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ורג' וו' בוש. בתחילת השנה הורשע שיהאב ונידון ל-14 שנות מאסר.
שנים קודם לכן, ב-85' פוצץ חיזבאללה שני מטענים במקביל בקופנהאגן; דנמרק, אחד במשרדי חברת תעופה והשנייה בבית-הכנסת הגדול בעיר – האירועים נסתיימו ללא נפגעים. אותה שנה חטפו פעילי חיזבאללה את טיסה 847 מאתונה לרומא ודרשו את שחרורים של 700 מחבלים שנכלאו בישראל עבור 139 הנוסעים על המטוס. אגב, את הפעולה תכנן רמטכ"ל הארגון לשעבר, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008, כאשר רק בתחילת החודש אישר לראשונה רה"מ לשעבר, אהוד אולמרט, כי ישראל היא שאחראית להתנקשות.

לכל אלה מתווספים כמה וכמה תכנונים לפעולות טרור ברחבי אירופה שלא יצאו לבסוף אל הפועל עליהם היו פעילי חיזבאללה. ב-83' התקבלה בברצלונה אינדיקציה לפיגוע כנגד השגרירות האמריקנית, ב-88' פעיל חיזבאללה תכנן לחטוף מטוס עיראקי ונעצר ברומניה, ב-92' היה תכנון לפיגוע בבית כנסת בוורשה ובנמל התעופה בבודפשט, ב-97' התכוון הארגון לבצע פיגוע בשגרירות ישראל בבון; גרמניה, ב-2002 תכנן הארגון לחטוף ישראלים בהולנד ובבלגיה – מה שלא קרה לבסוף ועוד.
פלילי: משפט קסטנר של צפון קרוליינה
לפי תחקיר פורבס, חיזבאללה הוא ארגון הטרור השלישי בעושרו בעולם אחרי הטאליבן והחות'ים. החלק הארי של הכנסות חיזבאללה כתוצאה מעיסוק בפלילים מגיעה מסחר אסור. חיזבאללה סוחר באמל"ח, בני אדם, יהלומי דמים, סחורות גנובות ומזויפות, מינרלים שהושגו באמצעים בלתי חוקיים – ובראשם זהב – ובעיקר שיתוף הפעולה עם קרטלי הסמים באמריקה הדרומית הכולל שינוע של החומרים האסורים, סחר והלבנת כספי הסמים – בדגש על הרואין וקוקאין.
ב-2014 נתפסת רשת הברחת סמים בשירות חיזבאללה בלונדון. אחד המעורבים הלבין כ-30 אלף ליש"ט עבור הארגון והתכוון לסחור במספר קילוגרמים של קוקאין בטרם נתפס. ב-2020 הודיע מנהל אכיפת הסמים האמריקני כי חיזבאללה מייבא מפרגוואי כלי רכב יוקרתיים ללבנון ובתוכם מאות קילוגרמים של קוקאין.
דרכים נוספת שבהן חיזבאללה מכניס כספים הן הלבנות הון ושוד בנקים, כאשר פעילי הארגון בוזזים את הכסף, מעבירים אותו לאיראן ומשם הוא מגיע לחיזבאללה. אחד המקרים קרה ב-2009, אז נתפס אחד המעורבים בשוד בנק בשווי של כשני מיליון דולרים בשוודיה. ב-2021 מצא משרד האוצר האמריקני כי שני אזרחים סינים משמשים כבעלי קש של חברות מרובות המשמשות איש עסקים איראני להלבנת מאות מיליוני דולרים לחיזבאללה ולכוח קודס של משמרות המהפכה. אישים נוספים ברחבי העולם הועמדו ברבות השנים לדין בגין עבירות דומות, בין היתר בבלגיה.

העיתון "Freedom" הוא כלי תקשורת מקוון המבוסס במדינת צפון קרוליינה; ארה"ב, אך פונה לקהל קוראים בגמביה. ב-2011 מפרסם פא אנדרי מבאי – מלכיאל גרינוולד של סיפורנו – כתבה, בה הוא טוען כי מוחמד באזי עומד בראש ארגון פשע בשירות חיזבאללה שביצע מגוון עבירות כגון סחר בנשק, סחר בסמים, הלבנת כספים, שוד מאזרחי גמביה, יצירת מונופולים בלתי חוקיים בגמביה ועוד. באזי תובע את פא בעילה של לשון הרע – תביעה שלא רק שאינה מניבה לו מאומה, אלא שהיא מפנה אליו את אור הזרקורים של רשויות האכיפה ומספר שנים לאחר מכן מגדיר אותו משרד האוצר האמריקני כאיש מפתח במימון פעולות חיזבאללה.
לאחר שארה"ב הציעה פרס של 10 מיליון דולר עבור מידע שיוביל ללכידת באזי, אשתקד הוא נתפס לבסוף בבוקרשט והועבר לידי האמריקנים. לפני כשבועיים הודה באזי בבית-המשפט הפדרלי בניו-יורק במספר עבירות שיוחסו לו, לרבות ניסיון לבצע עסקה עם ישות הנתונה תחת סנקציות (חיזבאללה) ובהלבנת הון. העונש על העבירות הללו טומן בחובו קנס פוטנציאלי של עד מיליון דולר ועונש מאסר מרבי של 20 שנה, אם כי בניו-יורק טיימז נטען באזי צפוי לעמוד בפני עונש של כ-3-4 שנות מאסר בלבד.
המקרים שהובאו בגדרי מאמר זה הם כמה מהאירועים החמורים והבולטים שביצע חיזבאללה ברבות השנים, אך רשתו של ארגון הטרור החזק בעולם היא רחבה אף יותר ומתפרסת על שלל מדינות ברחבי הגלובוס. פגיעה בזרוע הכלכלית של הארגון היא קריטית להגבלת יכולתו להשתקם.