ארבעה ימים לפני סגירת הקלפיות בבחירות לנשיאות ארה"ב, הסקרים מצביעים על קרב צמוד במיוחד, כאשר הנשיא לשעבר דונלד טראמפ מוביל בשברירי אחוזים בממוצע הסקרים הארציים, על פני סגנית הנשיא קמלה האריס. לפי האתר "ריל קליר פוליטיקס" (RCP), המשקלל סקרים רבים של גופים מכל קצוות הקשת הפוליטית, טראמפ מוביל על האריס ב־4 עשיריות האחוז בממוצע הסקרים הארציים. נתון זה נראה נמוך, אך הוא מייצג את מגמת ההתחזקות של טראמפ; רק לפני 40 יום הובילה האריס על טראמפ בממוצע הסקרים הארציים ב־2.2 אחוזים.
עם זאת, בגלל שיטת הבחירות בארה"ב, הסקרים החשובים אינם הסקרים הארציים אלא אלו שנערכים בשבע המדינות המתנדנדות, שבהן אין ודאות גבוהה לניצחון של אף אחד מהמועמדים. המדינות שנחשבות למתנדנדות הפעם הן פנסילבניה, מישיגן, ויסקונסין, נוודה, אריזונה, ג'ורג'יה וקרוליינה הצפונית. לפי ממוצע הסקרים של RCP, טראמפ מוביל כעת על האריס באחוז אחד בממוצע הסקרים במדינות המתנדנדות. המועמד הרפובליקני שומר על יתרון של אחוז שלם במדינות המתנדנדות כבר 10 ימים, וגם בזירה הזו מצבו טוב משמעותית ממה שהיה לפני 40 יום, כאשר האריס הובילה ב־0.1 אחוז.
אם מנתחים את הנתונים של כל אחת מהמדינות המתנדנדות באופן נפרד, רואים כי נכון לאתמול טראמפ מוביל ב־5 מתוך 7 המדינות המתנדנדות. בפנסילבניה ובנוודה היתרון של טראמפ נמוך מאחוז אחד, אך בג'ורג'יה ובאריזונה נהנה המועמד הרפובליקני מיתרון גבוה יחסית: 2.4 ו־2.5 אחוזים, בהתאמה. מנגד, בשתי המדינות המתנדנדות שבהן האריס מובילה, היתרון שלה אינו עולה על חצי אחוז.
בשיטת הבחירות האמריקנית, המועמדים מתחרים על קולותיהם של 538 אלקטורים, וכדי לנצח צריך לזכות בקולותיהם של לפחות 270 אלקטורים. טראמפ מוביל על האריס במדינות שאינן מתנדנדות עם 219 אלקטורים, מול 211 לטובתה. סך האלקטורים של המדינות המתנדנדות הוא 108 אלקטורים, כאשר מספר האלקטורים במדינות בהן טראמפ מוביל הוא 68, ואילו האריס זוכה על פי הסקרים ב־40 אלקטורים מתוך המדינות המתנדנדות. לפי התחזית הזו, האריס תזכה ב־251 אלקטורים מול 287 לטראמפ.
מעבר לסקרים, קיים משתנה נוסף שכדאי לשקול כשמנסים להעריך את סיכויי הזכייה של המועמדים. גם בבחירות 2016 מול הילרי קלינטון וגם בבחירות 2020 מול ג'ו ביידן, הסקרים נתנו לטראמפ הרבה פחות קולות ממה שקיבל בפועל. ישנה טענה שההפרש הזה נובע מתופעת ה"בוחרים הביישנים", אזרחים רבים שמצביעים לטראמפ אך אינם מודים בכך בסקרים, בגלל הדימוי השלילי שיצרה למצביעי טראמפ תקשורת המיינסטרים האמריקנית, המתארת אותם כגזענים וטיפשים.