ב-9 בנובמבר 2016, יום לאחר הבחירות במדינה, כבר ידעו בארה"ב ובעולם כי דונלד טראמפ נבחר לנשיא המעצמה הגדולה בעולם. מאידך, ב-2020 ביידן לא הוכרז כמנצח עד שבת, ארבעה ימים לאחר הבחירות, מה שנתן לטראמפ זמן להפריח תיאוריות קונספירציה על גניבת הבחירות. מתי צפויות להתפרסם תוצאות בחירות 2024 והאם הנסיבות שגרמו לעיכוב ב-2020 חוזרות על עצמן?
מה קרה ב-2020 ומה צפוי לנו הפעם?
מתוך 50 המדינות המרכיבות את ארה"ב, יש 7 מדינות המוגדרות כ"battlegrounds" או "המדינות המתנדנדות" המכריעות בפועל את גורל הבחירות כולן: ויסקונסין, נבדה, מישיגן, אריזונה, ג'ורג'יה, צפון קרוליינה והיהלום שבכתר – פנסילבניה.
בנובמבר 2020 היו מדינות רבות בארה"ב בעיצומו של גל תחלואה בקורונה שהגיע לשיאו חודשיים לאחר מכן, בינואר 2021. התחלואה הגוברת גרמה לאמריקנים רבים להצביע בדואר, אותם לוקח זמן רב יותר לספור בשל עניינים טכניים. בחירות 2020 היו צמודות יותר מאשר אלה ב-2016, כך שבמספר מדינות לקח זמן רב יותר לוודא מיהו המועמד שניצח, בחלקן היה צורך להמתין לקולות שמגיעים מרחבי העולם, שגרירויות אמריקניות ובסיסים צבאיים. ויסקונסין ומישיגן אומנם הוכרזו כ"כחולות" כבר ביום רביעי, אך בשאר המדינות המתנדנדות ארך התהליך זמן רב יותר. ההכרזה על פנסילבניה כדמוקרטית בשבת הכריעה את הכף לטובתו של ביידן.

הקלפיות בשבע מדינות המפתח צפויות להיסגר בין 2:00 ל-5:00 לפנות בוקר (שעון ישראל; 22:00-19:00 שעון ארה"ב). ההצבעה בג'ורג'יה צפויה להסתיים בשעה 2:00, בצפון קרוליינה ייסגרו הקלפיות ב-2:30, במישיגן ובפנסילבניה ב-3:00, בוויסקונסין ואריזונה ב-4:00 ובנבדה ב-5:00. זמן קצר לאחר סגירות הקלפיות צפויות להגיע מהן אינדיקציות ראשוניות.
בארה"ב מעריכים שבוויסקונסין (10 אלקטורים) צפויים לסיים לספור את מרבית הקולות במהלך יום רביעי וגורם בממשל המקומי אמר לניו יורק טיימס שתוצאות לא רשמיות צפויות כבר בבוקר המחרת (שעון ארה"ב). בג'ורג'יה (16 אלקטורים) נוטים להצביע מוקדם ובהתאם המדינה מפרסמת תוצאות מוקדם יחסית, זאת למרות שב-2020 התוצאות הצמודות הביאו את המדינה לבצע ספירה מחודשת של כלל הקולות באופן ידני לשם וידואן ולכן לקח יותר משבועיים לקבוע (או בעגה האמריקנית: "to call") כי האלקטורים שלה הלכו לביידן.
בצפון קרוליינה (15 אלקטורים) הותר לפקידים לספור את הקולות כבר במהלך יום הבחירות והיא נחשבת למדינה שסופרת את הקולות במהירות לרוב. בדומה לג'ורג'יה, גם בצפון קרוליינה גרמו התוצאות הצמודות לכך שהאלקטורים שלה הלכו לטראמפ רק בחלוף 10 ימים מיום הבחירות. בשתי המדינות הללו, אם מועמד מפגר אחר המועמד המוביל בחצי אחוז מסך כל ההצבעות או 10,000 קולות, לפי הנמוך מביניהם, הוא רשאי לבקש ספירה חוזרת שמעכבת כמובן את התוצאות הסופיות.
במישיגן (16 אלקטורים) אישרו חקיקה שתאפשר קבלת תוצאות מהירה יותר באמצעות ספירת קולות הדואר עוד לפני יום הבחירות. בשתי מערכות הבחירות האחרונות כמחצית מהקולות נספרו עד חצות ומרביתם המכריע של הקולות עד שעות הצהריים של היום למחרת וגם בבחירות הנוכחיות צופים האמריקנים כי הצבעת המדינה תוכרע עד מחר בצהריים (שעון ארה"ב). ספירה חוזרת אוטומטית מופעלת אם הפרש עומד על אלפיים קולות או פחות.

בארה"ב מעריכים כי התוצאות הראשוניות מאריזונה (11 אלקטורים) יגיעו סביב השעה 5:00 (שעון ישראל), אך התוצאות הסופיות? זו כבר אופרה אחרת. הספירה באריזונה אורכת לרוב זמן מה, כשרוב הבוחרים במדינה מצביעים בדואר. עובדי הקלפיות רשאים להזין את ההצבעות שהגיעו לפני יום הבחירות, אך ביחס לפתקים המגיעים ביום הבחירות – מותר להם לגעת בהם רק לאחר סגירת הקלפיות. השנה נכנסו גורמים טכניים שבעטיים גורמים בממשל המקומי אמרו כי התוצאות המלאות צפויות להגיע רק לאחר 10 עד 13 ימים. עד הבחירות הנוכחיות הפער הנדרש לספירה האוטומטי עמד על עשירית אחוז בלבד, אך בעקבות נצחונו הדחוק של ביידן ב-2020 (ב-0.3%) הדרישה רוככה עד לפער של חצי אחוז.
בפנסילבניה (19 אלקטורים) מותר להתחיל לספור את פתקי הדואר רק ביום הבחירות עצמו. ההצבעות הרבות בדואר עיכבו את ההכרעה במדינה ב-2020. עם זאת, בבחירות האמצע ב-2022 פנסילבניה כבר ספרה את ההצבעות מהר בהרבה, בין היתר בגלל ציוד חדש ומהיר יותר והנחיית הממשל המקומי להמשיך לספור את פתקי הדואר ללא הפסקה במהלך הלילה, כפי שנהוג ברבות מהמדינות אחרות. בפנסילבניה מתבצעת ספירה חוזרת של הקולות באופן אוטומטי אם הפער עומד על חצי אחוז ומטה. בניו יורק טיימס העריכו שהספירה במדינה עשויה לקחת מספר ימים.
נבדה (6 אלקטורים) היא מדינה שסופרת לאט לרוב. מחד, טכנולוגיה חדשה הוכנסה לשימוש במדינה, מה שצפוי לזרז את ההליך. מאידך, ב"מדינת הכסף" מקבלים עד מעטפות שהגיעו בדואר עד ארבעה ימים לאחר הבחירות. אין במדינה מנגנון לספירה אוטומטית חוזרת, כל מועמד רשאי לבקש זאת.
ההיגיון הפשוט אומר שככל שהבחירות במדינה נתונה יהיו צמודות יותר, כך ייקח זמן רב יותר להכריע למי ילכו האלקטורים שלה. אם הבחירות כולן יהיו צמודות וארה"ב תיזקק להכרעה של שלוש המדינות האחרונות – ההליך יתארך אף יותר. היות שהסקרים הראו תוצאות צמודות בקנה מידה היסטורי יתכן מאוד שמחר עדיין לא נדע מיהו נשיא ארה"ב הבא.