לאחר שעבר בשבוע שעבר בוועדת הכנסת, הלילה (ה') אישרה הכנסת את הצעת חוק גירוש בני משפחות מחבלים בקריאה שנייה ושלישית, כאשר 61 ח"כים תמכו בהצעה ו-41 התנגדו.
לפי החוק, אם יעלה חשד כי קרוב משפחה של המחבל ידע מראש על כוונתו לבצע מעשה טרור ולא עשה את כל המאמצים הנדרשים בכדי למנוע זאת, לרבות דיווח לכוחות הביטחון או באם הוא הביע תמיכה או הזדהות עם המעשה, או פרסם דברי שבח או עידוד למעשה טרור בכלל או לארגון טרור – יתקיים לו שימוע. אם בשימוע, בו יוכל להציג את טיעוניו בעזרת ייצוג משפטי, הוא יימצא שעבר על אחת הפעולות הללו – שר הפנים יהיה רשאי להורות על גירושו באופן זמני.
ביחס לאזרח ישראלי, נקבע כי תוקף המינימום של צו הגירוש יעמוד על 7 שנים והמקסימום – 15 שנים, ואילו ביחס לתושב קבע או ארעי שאינו אזרח – יעמוד המינימום על 10 שנים והמקסימום על 20 שנים.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "ממחקרים שונים שנעשו, הן על ידי המטה לביטחון לאומי והן על ידי צה"ל לאורך השנים בעניינם של עשרות מחבלים בעלי אזרחות ישראלית, עלה כי החשש היחיד של המחבלים היה מה יהיה על בני משפחותיהם לאחר הפיגוע. אין כל ספק שמחבלים רבים יימנעו מביצוע פיגוע, ככל שידעו שבני משפחותיהם ייענשו על כך".
קודם להצבעה בוועדת הכנסת, התקיים דיון חסוי שבו הוצגו חוות הדעת הביטחוניות מצד השב״כ, המל״ל ומשרד החוץ. שלושת הגופים הודיעו כי הם תומכים בחקיקה וכי היא משמשת ככלי הרתעתי וסיכולי. יותר לציין כי השב״כ הציג הסתייגויות וביקש להחיל את החוק רק על הורי המחבל, רק על בעלי אזרחות כפולה ולהוראת שעה מוגבלת בכדי לצמצם התססה שעלולה דווקא לעודד פיגועים נוספים. יו״ר הקואליציה, אופיר כץ, יחד עם מציעי החוק, ח"כ חנוך מילביצקי, ח"כ אליהו רביבו וח"כ אלמוג כהן, סירבו לצמצם את ההצעה.