"לראש הממשלה נתון שיקול דעת רחב ביותר בהפעלת סמכותו להעביר שר מכהונתו לפי סעיף 22ב לחוק היסוד במקרים בהם דרוש הדבר לפי שיקול דעתו 'כדי לקדם את יכולת הממשלה לתפקד כראוי כרשות המבצעת'", מזכירה היועמש"ית בתגובתה את פסיקת בית המשפט העליון בעניין, "והיקף התערבותו של בית המשפט הנכבד בהחלטות מסוג זה הוא מצומצם ביותר".
עוד נכתב בתגובה לעתירות כי דינן להידחות על הסף בכללותן. לדידה, פיטורי גלנט לא עולים כדי החלטה שיש בה אי סבירות קיצונית, כפי שטוענות העותרות.

לעתירות שהוגשו על ידי משמר הדמוקרטיה הישראלית והתנועה למען איכות השלטון בישראל, הצטרפה עתירה נוספת באמצעות עו"ד דפנה הולץ לכנר, בשם בנות משפחה של חטופים. ביניהן, עינב צנגאוקר, הדס קלדרון, מירב סבירסקי, אילה מצגר, כרמית פלטי קציר ויפעת קלדרון. בנוסף, קיימות עוד שתי עתירות נגד ההחלטה, חמש עתירות סה"כ.
כלל העותרות דורשות מבית המשפט להורות על צו ביניים שיקפיא את תוקף החלטת ראש הממשלה נתניהו לפטר את גלנט, עד להכרעה בשאלת חוקיות החלטתו. לטענת משמר הדמוקרטיה הישראלית, מדובר בהחלטה ש"נגועה באי סבירות קיצונית העולה בנסיבות העניין כדי אי חוקיות", לשון העתירה. עוד נטען בעתירה כי "אין חולק על כך שלראש הממשלה נתונה סמכות לפטר ממשלתו שר, בהודעה מטעמו ובהתראה של 48 שעות. הסוגייה אינה סוגייה של סמכות, אלא של שיקול דעת בהפעלת הסמכות – עילת הסבירות… במקרה דנן, ראש הממשלה… נתן משקל יתר לשיקולים פוליטיים וקואליציוניים, וייחס משקל נמוך במיוחד, עד כדי משקל אפס, לשיקולים בדבר הצורך ביציבות בפיקוד והנהגת מערכת הביטחון בעת מלחמה המתנהלת בעצימות במספר רב של זירות; ובדבר הצורך בניסיון ביטחוני נרחב של הנושא בתפקיד שר הביטחון. דחיקתם של שיקולים אלה לקרן זווית דווקא בעית חירום ביטחונית מלמדת כי ההתעלמות מהם נגועה באי סבירות קיצונית המחייבת את ביטולה של ההחלטה".

כאמור, "המדינה תטען כי בנסיבות העניין שבפנינו החלטתו של ראש הממשלה אינה מגלה עילה להתערבותו של בית המשפט הנכבד", לשון תגובת המדינה. "כך, השיקולים שעומדים ביסוד החלטת ראש הממשלה, כפי שנמנו בסעיף 11 לעיל, הם שיקולים הקשורים בליבת עבודת הממשלה, אשר ראש הממשלה היה רשאי לשקול בגדרי שיקול הדעת הרחב ביותר הנתון לו בהפעלת סמכותו לפי סעיף 22ב לחוק היסוד… בהתאם לכך, ומשעמדת ראש הממשלה – העומד גם בראש הקבינט המדיני ביטחוני ומי שבין היתר אחראי לניהול עבודת הממשלה – היא כי בהעברת השר גלנט מתפקידו כשר הביטחון, נוכח השיקולים… יש כדי לקדם את יכולת הממשלה לתפקד כראוי כרשות המבצעת של המדינה ולהגשים את יעדי המדיניות הניצבים בפניה, הרי שאין עילה להתערב בהחלטתו".