משרד התחבורה מדווח כי חברת ישראייר מתכננת להשיק טיסות מישראל לניו יורק בחורף הקרוב, ובכך לסיים את המונופול בקו הפופולרי של אל על בזמן המלחמה.
המהלך, שיכלול ארבע טיסות שבועיות של ישראייר מתל אביב לנמל התעופה הבינלאומי ניוארק ליברטי, מגיע בשעה שהטיסות של חברות תעופה אמריקאיות לתל אביב וממנה מבוטלות בשל המצב הביטחוני.
"ישראייר נמצאת בשלבים מתקדמים של חכירת מטוסים רחבי גוף שיאפשרו, לראשונה בתולדות החברה, הפעלת קו ישיר לניו יורק", נכתב בהודעת משרד התחבורה.
ישראייר, שנוסדה ב-1989 כחברה מקומית קטנה, מפעילה שמונה מטוסים בלבד, ותשכור מטוסים וצוותים מחברת תעופה זרה על מנת לתפעל את הקו הרווחי לניו יורק, שהוא בדרך כלל הטיסה הפופולרית ביותר היוצאת מנתב"ג.
השקת הקו החדש לניו יורק בישראייר ממתינה לאישור הרגולטור בארה"ב, שאותו מבקשים לזרז בשל הביקוש הרב למושבים בקו מאחר והחברות האמריקאיות אינן טסות לתל אביב וממנה בגלל המלחמה.
גם יונייטד וגם אמריקן איירליינס השביתו את הטיסות לישראל ללא הגבלת זמן, בעוד שדלתא אמורה לחדש את הטיסות לתל אביב רק באפריל. יונייטד ודלתא ניסו לחדש את הטיסות מעת לעת במהלך השנה האחרונה, וביטלו אותן כשהמצב התחמם, בשעה שאמריקן ביטלה את הטיסות לחלוטין.

נוסעים רבים התמודדו בשנה האחרונה עם מחירים גבוהים עבור טיסות ישירות מעבר לאוקיינוס האטלנטי, או לחילופין צורך לנסוע בטיסות "קונקשיין" דרך אירופה.
אל על, שנהנית מרווחי שיא בשל חוסר תחרות, חילקה בונוסים אדירים למנהליה ולטייסים שלה, כשלפי הדיווחים ב"גלובס" קיבלו השנה בונוסים של 67,500 דולר.
בתוך כך, משרד התחבורה מטפל בבקשה של חברות תעופה זרות לתקן את החוק המחייב אותן לפצות נוסעים על טיסות שבוטלו במהלך המלחמה – בטרם יחדשו את הטיסות לישראל.
החוק הנוכחי מחייב את חברות התעופה להעניק פיצוי לנוסעים בגין ביטולי ושינויי טיסות, ובמידת הצורך למצוא ולשלם עבור הטיסות החלופיות שלהן. "שר התחבורה פועל לתקן את החוק כך שיאפשר הגנה על זכויות הנוסעים וכן לצמצם את אי הוודאות של חברות התעופה בזמן מלחמה", אמרו במשרד התחבורה.