ביום שישי הודיע הרמטכ"ל על מינויים של 41 קצינים בדרגות אלוף משנה ומעלה לתפקידים שונים ברחבי צה"ל, במסגרת דיון איוש התפקידים הכי נרחב ומשמעותי מאז החלה המלחמה. שני מינויים גררו ביקורת בשל חלקם באחריות למתקפת הטרור שטרם התבררה, כשהבוקר (א') שר הביטחון החדש ישראל כ"ץ הודיע כי לאשר את שאר עשרות המינויים בצה"ל לדרגות אל"ם ותא"לים כפי שהומלצה ע"י הרמטכ"ל הרצי הלוי, למעט אותם שניים שיעברו לבדיקה.
מדובר באירוע חריג ויוצא דופן, כשבמשך השנים, שר הביטחון היווה "חותמת גומי" למינויי הרמטכ"ל בעיקר בגלל שאינו מכיר את כל הקצינים, וסמך על שיקול דעתו של מפקד הצבא. במקרה הזה הלחץ התקשורתי עשה את שלו ושר הביטחון החליט להשהות את המינויים.
לפי ההודעה שיצאה מלשכתו של שר הביטחון, הוחלט שלא לאשר בשלב זה את מינויים של שני הקצינים מפיקוד הדרום, עד שיבחן לעומק את הקשר שלהם לאירועי ה-7 לאוקטובר ואת תפקודם במהלך המלחמה: קצין האג"ם הפיקודי אל"מ אפרים אבני שהיה עתיד להתמנות למפקד חטיבת הצנחנים וקצין ההנדסה הפיקודי אלמוג דדון שיועד לתפקיד מפקד יחידת יהל"ם.
אבני, למד בישיבת ירושלים לצעירים בירושלים ובישיבת איילת השחר באילת, הוא גיסו של יהונתן שטיינברג ז"ל מפקד חטיבת הנח"ל שנפל בקרב ב-7 באוקטובר 2023. התגייס לצה"ל ב-2002 ועבר מסלול מלא בחטיבת הצנחנים, עד למפקד גדוד 890, מפקד חטיבת המילואים 551 ובחודש יולי 2023 מונה לקצין האג"ם של פיקוד דרום. על פי טענות מסוימות, הוא נכנס לתפקידו זמן קצר לפני המתקפה ולא היה מעורב בפקודות ובנהלים בפיקוד. לגבי אל"מ דדון שהיה קצין ההנדסה של הפיקוד והתפרסם בעילום שם בעקבות מינויו למפקד יחידת יהל"ם, נראה כי חשיפתו מרמזת על הבאות.
כמו כן, במסגרת בחינת הנושא, השר כ"ץ מתכנן להיפגש גם עם משפחות התצפיתניות ממוצב נחל עוז כדי לאפשר להם להשמיע את עמדתן.