אמש (ב') התקיימה הפגנה מול המרפאה של אונר"א בקלנדיה במזרח העיר ירושלים. בסרטון מההפגנה שהופץ ברשתות החברתיות, מתועדות תלמידות מבית הספר המקומי בקלנדיה, כשהן מפגינות נגד חוק המדינה להפסקת פעילות אונר"א בשטח ישראל שייכנס לתוקף ב-28 בינואר. מארגני ההפגנה הם תנועת הפת"ח. יש לציין כי מדובר בהפגנה בתוך השטח המוניציפלי של ירושלים, בריבונות ישראל.
התלמידות אף מתראיינות בסרטון. אחת התלמידות אומרת כך: "אני תלמידה בשם לורין מהכיתה השישית. רוצים לסגור את המרפאה ו(אנחנו) רוצים שהמרפאה תישאר פתוחה כי כל מה שקורה לנו אנחנו הולכים למרפאה. רוצה שבית הספר יישאר פתוח כי זה מקור הלימוד שלנו". תלמידה אחרת אומרת "אני (צגירה אצלאן) באתי להפגין בגלל שצבא הכיבוש רוצים לסגור את הסניף". תלמידה נוספת – בת 10 לכל היותר – מביעה שאת נפש מהפעילות הצפויה "אני אלין, בית ספר שלי הוא בית ספר בנות קלנדיה. אנחנו רוצים את אונר"א כי אנחנו לומדים שם. מספיק שמנעתם מהעזתים לימודים ומנעתם מהם בתי ספר ומנעתם מהם אוכל ושתייה והכל. אנחנו רוצים את אונר"א".
המפגינים והילדים מדברים כאמור כנגד סגירת השירותים של אונר"א על ידי מדינת ישראל והפקרתם בתחומי שירותי החינוך והבריאות, אולם יש לציין כי כחלופה לשירותים אלה, יקבלו התושבים שירותים ישראליים ברמה גבוהה. על השלטים אותם אוחזים במפגינים ומתועדים בסרטון נכתב: "בתי הספר של אונר"א יישארו עד פתרון סוגיית הפליטים בהתאם להחלטה 194".
בסעיף 11 להחלטה 194 של העצרת הכללית של האומות המאוחדות, מופיע מה שמכנים מחברי ההחלטה "בעיית הפליטים הפלסטינים" שלדבריהם נוצרה במהלך מלחמת העצמאות. סוגיה זו הפכה ברבות השנים לטיעון המרכזי של הפלסטינים, התובעים את "זכות השיבה" במאבקם המדיני נגד ישראל ואת פירוז ירושלים תחת שליטה בינלאומית.
מתוך כך ניתן ללמוד מהו הבסיס העומד תחת מטרת הפעילות של אונר"א – המשך הקיום של הנרטיב הפלסטיני של 'פליטים'. שכן, מבחינת אונר"א כל עוד יש פליטים ולא הוסדר עניין 'זכות השיבה', לאונר"א יש החובה להמשיך לפעול. עניין זה, אומר יו"ר ארגון 'לך ירושלים' מאור צמח, מצביע על החינוך והמסר שמועבר לתלמידים בבתי הספר של אונר"א בירושלים – פליטות, זכות השיבה ואי זכותה של ישראל להתקיים. "ב-28 בינואר 2025 נכנס לתוקף החוק לסגירת אונר"א בירושלים ובכך יסתיים קיומו הרעיל של הארגון בעיר", הוא מסכם.
אחרי שהתבררה מעורבותם והשתתפותם של אנשי אונר"א ומוסדותיו בטרור בכלל ובטבח השבעה באוקטובר בפרט, עברו ברוב גדול בכנסת שתי הצעות חוק לבלימת פעילות הארגון בירושלים ובעזה.