סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים לשעבר, השופט בדימוס משה דרורי, הודיע לשר התקשורת שלמה קרעי על התפטרותו מתפקיד יו"ר ועדת האיתור של מועצת תאגיד השידור הציבורי. ברקע ההתפטרות עומדות עתירות לבג"ץ שהוגשו נגד מינוי דרורי לתפקיד, בטענה שהוא איננו נעדר זיקה פוליטית לשר הממנה, ומחלוקת בנוגע למינוי חבר נוסף בוועדת האיתור. בפתח מכתבו לקרעי כתב דרורי, "אני מתכבד להודיעך… לחוק האמור, על התפטרותי מתפקיד זה. לאחר שהשקעתי מאמצים רבים, במשך כחצי שנה, למינוי חבר ועדת האיתור, מחלקת הבג"צים של פרקליטות המדינה, תוך התיימרות להגן בבג"צ על המינוי, הגישה לבית המשפט העליון מכתב של המשנים ליועצת המשפטית לממשלה אל היועצת המשפטית של משרד התקשורת, שהשורה האחרונה בה היא, כי לשיטתם של המשנים, יש לקיים את הליך הבחירה מראשיתו".
לדבריו, "מסמך זה נכתב על בסיס ההנחה כי היה עליי לאפשר לאנשי הלשכה המשפטית של משרד התקשורת ללוות את ההליך ולהתערב בשיקול דעתי, אשר הוקנה לי בחוק. מכתב זה נכתב בחוסר סמכות, בניגוד לחוק, ללא ביסוס משפטי ועובדתי, ללא שניתנה לי הזדמנות להגיב, והכל בניגוד לכללי הצדק הטבעי, שהם מאבני היסוד של שיטתנו המשפטית מזה עשרות שנים, שמקורם הוא בזכות הטיעון שנתך בורא עולם לאדם הראשון ולחווה, בטרם חרץ את דינם".

"לא נמסר לי, מראש, כי אהיה כפוף ליועץ המשפטי של משרד התקשורת, או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה", הדגיש דרורי. "אילו היה נאמר לי זאת, כי אלו יהיו הכללים של עבודתי כיו"ר ועדת האיתור, לא הייתי נוטל על עצמי תפקיד זה. מוניתי לתפקיד זה כשופט בדימוס, לאחר שבמשך שנים כיהנתי כשופט וכסגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים. פעלתי כשופט עצמאי, אשר פועל על פי נוסח הצהרתי בפני נשיא המדינה, ערב מינויי כשופט, "אני מתחייב לשמור אמונים למדינת ישראל ולחוקיה, לשפוט משפט צדק, לא להטות משפט ולא להכיר פנים". אין לי כל כוונה, בתפקידיי הציבוריים, לסטות מהצהרה זו. בנסיבות אלה, אך טבעי וברור, כי הדרך הנאותה היא התפטרות".
ארגון העיתונאים והעיתונאיות וארגון עובדי התקשורת מסר בתגובה: ״החלטת השופט בדימוס משה דרורי לפרוש מתפקיד יו"ר ועדת האיתור של מועצת תאגיד השידור "כאן", מהווה ניצחון חשוב בקרב הסיזיפי על חופש הביטוי ועל עצמאות השידור הציבורי.
דרורי, שמונה על ידי השר קרעי, ניסה לקדם מועמדים בעלי זיקה פוליטית, בניגוד לכללי המינהל התקין – מהלכים שספגו ביקורת מהייעוץ המשפטי לממשלה.
׳לא נמסר לי מראש, כי אהיה כפוף ליועץ המשפטי של משרד התקשורת, או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה׳, כתב דרורי במכתב ההתפטרות ואנחנו תוהים – האם שופט בדימוס באמת לא מכיר את החוק? מועצה מקצועית מתפקדת, שפועלת בהתאם לחוק, חיונית לפעילות התקינה של תאגיד השידור.
למרות הבשורה החיובית בפרישת דרורי, אסור לנוח על זרי הדפנה. היום צפויה לעבור בקריאה טרומית הצעת חוק שנועדה לחסל את השידור הציבורי בישראל, וחייבים להיאבק בה בכל הכוח. ארגון העיתונאים והעיתונאיות וארגון עובדי התקשורת ממשיכים במאבק החיוני להגנת עתידו של תאגיד השידור, למען זכות הציבור לדעת וחופש העיתונות בישראל״.