היום (ד') אושרה בקריאה טרומית הצעת החוק להפרטת תאגיד השידור הציבורי "כאן", והעברתו למתכונת של ערוץ מסחרי. "ברגע שהתאגיד יעבור לידיים פרטיות, אז הציבור יצביע ברגליים", אמרה ח"כ גוטליב לפני המליאה, "אל תכריחו אותי לשלם את זה. זה יהיה כמו כל ערוץ אחר". ההצעה עברה בקריאה טרומית ברוב של 49 מול 46.
בעולם התרבות והתקשורת ניכר זעם גדול על העברת הצעת החוק, בניגוד לדעת היועצת המשפטית לממשלה. "רוצים שוב לסגור את התאגיד", כתבה כרמלה מנשה הכתבת לענייני צבא ובטיחון בתאגיד, "מצאו תירוצים, הכל זה הון ושלטון. לא מאוזנים? איך אפשר לאזן כתבה על חטופות שנאנסות? על הרעבה במנהרות? על חטופים שנמקים לאט לאט? לא נייפה את האמת".
גם עמוד האינטסגרם הפופולרי, "הפשוטע", תקף את מגישי הצעת החוק שכינו את התאגיד "מיותר", ומנהליו פרסמו רשימה של תוכניות והישגים שצבר התאגיד במשך שנותיו וביקשו לשתף את הפוסט.
רוצים שוב לסגור את התאגיד, מצאו תירוצים , הכל זה הון ושלטון , לא מאוזנים ? איך אפשר לאזן כתבה על חטופות שנאנסות ? על הרעבה במנהרות? על חטופים שנמקים לאט לאט? זו חמלה בסיסית, לא נייפה את האמת המשודרת כדי לרצות צד זה או אחר.
— כרמלה מנשה (@ela1949) November 27, 2024
בינתיים גם תאגיד השידור האירופאי גינה את הצעת החוק, מחשש שזו עלולה לפגוע בסטנדרטים של משלחת ישראל לאירוויזיון.
מהתאגיד נמסר: "אישור החוק בקריאה טרומית הוא צעד נוסף בדרך להשתלטות על השידור הציבורי, חיסולו, מכירת נכסיו ומשאביו ששייכים לכל הציבור בישראל, והעברתם ישירות לידי בעלי הון פרטיים. הפרטת התאגיד משמעותה חיסול הדרמות האהובות, סרטי התעודה זוכי הפרסים הבינלאומיים, שידורי החינוכית שאין ילד בישראל שלא מחובר אליהם, הדיגיטל של כאן שהגיע בשנה האחרונה לקרוב לשני מיליארד צפיות, ביטול השתתפות ישראל באירוויזיון ומניעת שידור המונדיאל בחינם. ההפרטה עלולה להביא לפיטורי מאות עובדים ולפגיעה אנושה בפרנסתם של אלפי עובדי תעשיית הטלוויזיה בישראל".
גם הערוצים המתחרים, קשת 12 ורשת 13, עומדים לצידו של תאגיד השידור. מטעם הערוצים נמסר בהצהרה משותפת, "החוק לסגירת תאגיד השידור הציבורי שעבר היום בקריאה הטרומית הוא חציית קו אדום נוסף כחלק בלתי נפרד מתוכנית הממשלה להשתלטות עוינת על התקשורת החופשית בישראל".