קבוצה של ארגוני חדשות קנדיים בולטים תבעה ביום שישי את חברת ,OpenAI יצרנית ,ChatGPT והרחיבה את הדיון על בינה מלאכותית וזכויות יוצרים מעבר לארצות הברית.
התביעה, שהוגשה על ידי רשות השידור הקנדית ,(CBC) ה"גולוב אנד מייל" (Globe and Mail), סוכנות הידיעות "דפוס קנדי" (Canadian Press) ובעלי העיתונים "טורסטר" ו-"פוסט-מדיה", טוענת כי OpenAI גנבה באופן לא חוקי את התוכן שלהם והשתמשה בו כדי לאמן את הכלים של הבינה המלאכותית שלה. תביעות דומות הוגשו בארצות הברית על ידי הניו יורק טיימס ועיתונים נוספים, כולל ה"שיקגו טריביון" ו"הניו יורק דיילי ניוז".
התביעה, שהוגשה ביום שישי לבית המשפט העליון של אונטריו, רומזת כי הקרב על השימוש ביצירות מוגנות בזכויות יוצרים לאימון בינה מלאכותית צפוי להימשך ולהתפשט לטריטוריות מחוץ לארצות הברית ולמדינות שפחות מקבלות את רצונן של חברות הטכנולוגיה האמריקאיות. בארצות הברית, ארגוני חדשות נחלקו בנוגע לדרך בה יש להגיב לחברות בינה מלאכותית, כאשר חלק מהם תבעו וחלק החליטו לחתום על הסכמים עם OpenAI כדי לתת לחברה רישוי להשתמש בתוכן שלהם.

האלגוריתמים של בינה מלאכותית שמאחורי מוצרים כמו ChatGPT מאומנים על כמויות אדירות של נתונים שנלקחו מאתרים ציבוריים ברשת. חברות בינה מלאכותית, כולל ,OpenAI גוגל ומיקרוסופט, ששחררו מוצרים בתחום זה, טוענות כי הפרקטיקה הזו חוקית לפי דוקטרינת השימוש ההוגן – עקרון בחוק זכויות היוצרים שמאפשר שימוש בחומרים מוגני זכויות יוצרים אם הם שונו בצורה מספקת.
למרות זאת, קבוצת ארגוני חדשות, סופרים, מוזיקאים ואמנים הולכת ומתגבשת, והיא תובעת את חברות הבינה המלאכותית על השימוש בתוכן שלהם לאימון, בטענה שהם לא נתנו רשות ולא קיבלו תשלום, וכלים חדשים אלו עלולים לשמש כדי להתחרות בהם, ואף לגרום להם לקרוס. חברות בינה מלאכותית, כולל OpenAI וגוגל, גם החלו להשתמש בבינה מלאכותית כדי לסכם אתרים ישירות באתריהן, מה שעלול לשבש את הכלכלה של האינטרנט.

"הנאמר בהצהרות הציבוריות של ,OpenAI על כך שזה איך-שהוא הוגן או בטובת הציבור שהם משתמשים בקניין רוחני של חברות אחרות כדי להרוויח רווח מסחרי, הוא שגוי", נמסר בהצהרה משותפת של ארגוני החדשות הקנדיים. "עיתונאות היא טובת הציבור. השימוש של OpenAI בעיתונאות של חברות אחרות כדי להרוויח רווח מסחרי הוא לא. זה לא חוקי." מחברת OpenAI לא נמסרה תגובה.
זו לא הפעם הראשונה בה קנדה נמצאת במרכז קרב על טכנולוגיה גדולה ועיתונאות. בשנת 2023, קנדה העבירה חוק שמחייב את גוגל ומטא לשלם על חדשות שמפורסמות בפלטפורמות שלהן, מה שהוביל לקרב ענק עם שתי חברות הטכנולוגיה הגדולות, שהסתיים בחסימתה הקבועה של חדשות באפליקציות של מטא במדינה.