ימים ספורים לאחר שצרפת האשימה את ישראל בעשרות מקרים של הפרות הפסקת האש בלבנון, פריז מודיעה באופן רשמי על הצטרפותה למנגנון הפיקוח, בראשות ארצות הברית.
תת-אלוף גיום פונשין יעמוד בראש נציגות צרפת במנגנון הפיקוח, ולצדו צוות של כעשרה אנשי צבא ואזרחים מהמשרד לענייני אירופה והחוץ וממשרד הצבא. בהודעה הצרפתית נמסר כי "הסכם הפסקת אש זה הוא פרי מאמצים דיפלומטיים שנמשכו חודשים ארוכים עם ארצות הברית. צרפת קוראת לכל הצדדים לכבד אותו לאורך זמן ולהפסיק כל פעולה המאיימת עליו".
"מנגנון הפיקוח יפעל בתיאום הדוק עם צבא לבנון, צה"ל ויוניפי"ל כדי להבטיח את יישום הפסקת האש בין ישראל ללבנון", הוסיפה ההודעה. "במקביל, ישתף המנגנון פעולה עם הוועדה הצבאית הטכנית לתמיכה בלבנון במטרה לחזק את צבא לבנון ולסייע בפריסתו בדרום המדינה. זאת במסגרת החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם, כשצרפת שבה ומדגישה את תמיכתה במהלכים אלה".
אחר האשמות צרפת כנגד ישראל בתחילת השבוע, שוחח שר החוץ גדעון סער ביום שני עם שר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארו, ואמר כי ישראל אינה מפרה את הפסקת האש אלא "אוכפת אותה מול הפרות של חיזבאללה, הדורשות תגובה מיידית בזמן אמת". כך, לדוגמה, כאשר אנשי חיזבאללה מאותרים מסתובבים חמושים בשטח שמדרום לליטני או מנסים להעביר אמצעי לחימה. "עצם נוכחותם מדרום לליטני זאת ההפרה הכי יסודית. הם חייבים לנוע צפונה", אמר סער שהוסיף כי ישראל מחויבת ליישום מוצלח של הפסקת האש, אך לא תקבל חזרה למצב כפי שהיה ב-6 באוקטובר 2023. פעולה כנגד איום מיידי, על פי ההסכם, לא נדרשת לאישור של מנגנון הפיקוח, שעדיין נמצא בהקמה.
במהלך המגעים להפסקת האש, שבו והדגישו הצרפתים את החשיבות בעיניהם של שמירה על ריבונות לבנון, כהגדרתם, וניסו לדחוק את האפשרות הישראלית לפעול בלבנון לאחר ההסכם. על פי פרסומים, כאשר בנוסף לכך הצרפתים גם טענו כי בכוונתם לכבד את צווי המעצר שהוציא בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג כנגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט, התנגדה ישראל לשותפות הצרפתית במנגנון הפיקוח. לאחר התערבות אמריקנית, צרפת הודיעה כי תהיה חסינות לבכירים הישראלים.