שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, רבקה פלדמן פרידמן, עודד שחם ומשה ברעם, דחו את פניית יו"ר הכנסת אמיר אוחנה למנהל בתי המשפט צחי עוזיאל, וקבעו כי הם אינם נדרשים לתאם את עדות ראש הממשלה עם יו"ר הכנסת. כזכור, בסוף השבוע פנה אוחנה לעוזיאל במכתב שבו קבל על כך שסדרי עדותו של ראש הממשלה לא תואמו איתו, על אף שנתניהו הוא חבר כנסת. אוחנה ציין כי תיאום כזה נדרש לנוכח הוראות סעיף 8 לחוק חסינות חברי הכנסת, לפיו "נדרש חבר הכנסת למסור עדות לפני בית משפט, ייקבע המועד לגביית עדותו בהסכמת יושב ראש הכנסת". לטענת אוחנה, משמעות הסעיף היא שעדותו של נתניהו צריכה היתה להיות מתואמת אתו, על מנת שלא יפגעו סדרי עבודת משכן הכנסת.
"לפנינו פניית יושב-ראש הכנסת חה"כ אמיר אוחנה, לתאם את מועדי עדותו של נאשם 1 (נתניהו – ש"פ) עם יו"ר הכנסת, לפי סעיף 8 לחוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם… לא מצאנו מקום להיעתר לפנייתו של יושב-ראש הכנסת", קבעו השופטים.
לדבריהם, "ראשית, עדותו של רוה"מ ניתנת כעדות נאשם ולא כעדות עד, ולפיכך, ההפניה לסעיף 8 לחוק איננה רלוונטית. שנית, בהתאם לסעיף 4(ב) לחוק – משהוסרה חסינות חבר כנסת "דינו של חבר הכנסת, לכל הכרוך באותה אשמה, כדין כל אדם". לפיכך, סעיף 8 אינו חל בעניינו של הנאשם. שלישית, בהתאם לסעיף 128(2) לחוק סדר הדין הפלילי… חובתו של הנאשם להתייצב לכל הדיונים בעניינו, ללא קשר למתן עדות. בהיות הנאשם בבית המשפט, זכותו לבחור אם להעיד או לא להעיד, על כל ההשלכות שיש להחלטה כזו, כמפורט בסעיף 162(א) לחוק סדר הדין הפלילי".
"אשר על כן, אנו דוחים את פניית יושב ראש הכנסת. על הנאשם להתייצב לדיונים הקבועים בבית המשפט, במועדים שנקבעו וייקבעו, וככל שיבחר להעיד, יעשה כן במועדים שנקבעו", חתמו השופטים.
בנוגע לדיון ביום רביעי השבוע, המתנגש עם ביקור נשיא פרגוואי, קבעו השופטים כי בהתאם לבקשת עו"ד חדד הדיון יחל באותו יום בשעה 14:30 ויסתיים בשעה 20:00.