ועדת החוקה של הכנסת קיימה היום דיון נוסף על הצעת החוק לבחירת נציב התלונות על השופטים באמצעות חברי הכנסת, בעוד דיונים ספורים יאושר החוק בוועדה לקריאה שניה ושלישית במליאה לקראת אישורו הסופי. עו"ד אביטל סומפולינסקי, המשנה ליועמ"שית תקפה את הצעת החוק שנועדה להעביר את בחירת הנציב מהוועדה לבחירת שופטים שם סובלת הקואליציה מנחיתות מספרית, לכנסת. ברקע מהלך החקיקה, המשנה לעליון יצחק עמית פנה ליריב לוין בבקשה לנסות להגיע שוב להסכמות בוועדה לבחירת שופטים.
סומפולינסקי אמרה בדיון: ״ללא עצמאות של הרשות השופטת, לא יתקיים מאפיין מאד מרכזי ודומיננטי של משטר דמוקרטי. הצעת החוק מייצרת מודל נעדר היגיון פנימי ולא קוהרנטי שלא ניתן לו מענה".
״באשר למצב הנתון – יש להצר על כך שבמשך תקופה כל כך ממושכת לא נבחר נציב תלונות הציבור על השופטים, אך אין מקום לקשור בין תפקיד זה למחלוקות על הוועדה לבחירת שופטים וחוסר ההסכמות. אפשר לדון במבנה אחר של נציב תלונות הציבור, במבט צופה פני עתיד, במנותק מהזמן והמקום, מתוך הסתכלות הוליסטית וכזו שלא משנה את כללי המשחק תוך כדי המשחק".

יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן שמקדם את החוק ענה: "הדיון הוא בחוק שלי ולא בהתנהלות שר המשפטים. הסוגיה עלתה בדיון קודם, והצעתי לשינוי המבנה ואופן בחירת הנציב, לא הוגשה סביב המשבר הנוכחי אלא עלתה עוד בתחילת המלחמה כשהובאה הבקשה להארכת כהונת הנציב, ולא מקובל שגורם מקצועי יאמץ פייק כהנחה. אתם לא גורמים פוליטיים".
"אני מאוד מעריך את הרצון להסתכל הוליסטית על דברים כחלק מזמן ומקום", המשיך רוטמן בדבריו למשנה ליועמ"שית, ו"השאלה איפה ההוליזם הזה נעצר, אפשר להסתכל על מכלול הדברים ולא רק דרך המשקפיים הצרות של חוסר הדיבור בין השר לוין לשופט עמית, על עמדת היועמ"שית באופן כוללני, על יחסי האמון בינה לבין הממשלה. יושבים פה מספיק אנשים סביב השולחן שיודעים כמה ניסיתי לתווך, גם לפני הגשת הצ"ח. אנחנו ככנסת יכולים להסתכל מהצד על הסכסוך בין השר לוין לשופט עמית, או לנסות ולחוקק פתרון לדברים".